Εξι νεκροί σε τροχαίο στην Εγνατία οδό


Μοιραίες αποδείχθηκαν οι κινήσεις του αλλοδαπού οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε 10 παράνομους μετανάστες τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και προκάλεσε το τροχαίο στην Εγνατία Οδό με τους συνολικά έξι νεκρούς.


Σύμφωνα με την αστυνομία όλα ξεκίνησαν μέσα στον οικισμό Μάκρη στην Αλεξανδρούπολη όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης έκαναν σήμα στον αλλοδαπό οδηγό να σταματήσει. Εκείνος, όμως, αντί να σταματήσει, πάτησε γκάζι, εμβόλισε το περιπολικό και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα.

Αποτέλεσμα των επικίνδυνων ελιγμών του ήταν το αυτοκίνητο να μπει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και να συγκρουστεί μετωπικά με άλλο ΙΧ το οδηγούσε ένας 46χρονος από την Αλεξανδρούπολη.
Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους συνολικά έξι άτομα, οι τέσσερις στο σημείο και ο 46χρονος και ένας εκ των παράνομων μεταναστών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο οποίο μεταφέρθηκαν βαρύτατα τραυματισμένοι.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο αλλοδαπός οδηγός του ΙΧ που δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών οδηγούσε για περίπου επτά χιλιόμετρα ανάποδα στην Εγνατία Οδό καθώς τόση είναι η απόσταση από τον κόμβο της Μάκρης μέχρι το σημείο του τροχαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 46χρονος Έλληνας ήταν κάτοικος Αλεξανδρούπολης και επέστρεφε στην πόλη από την Κομοτηνή.
Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς από τους οχτώ τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μόλις για δύο εκτιμούν οι γιατροί ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη