Η Αστυνομία αναζητά τον "Pablo", αρχηγό κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες σε ροζ σελίδες στο διαδίκτυο


Κύκλωμα που εξέδιδε γυναίκες στη Σαντορίνη, ακόμα και μέσω «διαφημίσεων» σε ροζ ιστοσελίδα, ξηλώθηκε από την Αστυνομία με τη σύλληψη πέντε ατόμων και την ταυτοποίηση ακόμα τριών.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ενώ έφοδος έγινε σε ξενοδοχείο του νησιού, όπου ζούσαν προσωρινά εκδιδόμενες γυναίκες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για περιστατικό κλοπής 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα: το αρχηγικό μέλος, ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων, το οποίο διαφημιζόταν μέσω ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών, φωτογραφίες των οποίων αναρτούσε στην ιστοσελίδα, με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης. 
Ο αρχηγός, ο οποίος δεν συνελήφθη, είχε το ψευδώνυμο «Pablo» και δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη «ροζ» ιστοσελίδα υπήρχαν δεκάδες φωτογραφίες μοντέλων.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, σύζυγος του αρχηγικού μέλους, κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες – περιηγητές της ιστοσελίδας, καθορίζοντας τον τόπο και τον χρόνο της συνεύρεσης, καθώς και τη χρηματική αμοιβή. 
Τρίτο μέλος της οργάνωσης φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, μελών της οργάνωσης επικοινωνώντας με τα ξενοδοχεία διαμονής τους, ενώ τέταρτο μέλος είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ερωτικά ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη.

Επίσης, κατηγορούμενος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, που παρείχε στις εκδιδόμενες γυναίκες δωμάτια για τις ερωτικές τους συνευρέσεις, ενώ στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες, τρεις γυναίκες, με την αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση να ποικίλει ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τις λοιπές παροχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη