Θεσσαλονίκη : Ερχεται η Primark και φέρνει αναταραχή στην αγορά


Ολο και πιο κοντά στην αγορά της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως είναι η ιρλανδική λιανεμπορική αλυσίδα χαμηλού κόστους Primark, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, αναζητά χώρο έως και 4.000 τμ προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο της κατάστημα στην πόλη.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής αλυσίδα προσφέρει επιλογές ένδυσης – υπόδησης, εσωρούχων αλλά και αξεσουάρ για τη γυναίκα, τον άντρα, το παιδί, αλλά και διακοσμητικά και είδη σπιτιού σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Η λιανεμπορική αλυσίδα, που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία στη χώρα μας, φαίνεται να γλυκοκοιτάζει την ελληνική αγορά με αιχμή του δόρατος την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Primark, που εφόσον εισέλθει στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να φέρει αναταράξεις στον χάρτη του λιανεμπορίου ανταγωνιζόμενη κυρίως αλυσίδες όπως η Bershka, τα Stradivarius αλλά και τα Zara και η H&M.

Μάλιστα όπως λένε γνώστες του retail, όπου τοποθετείται η Primark αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των άκρως ανταγωνιστικών τιμών της, αλυσίδες από τις πλέον δημοφιλείς στο χώρο των ενδυμάτων – υποδημάτων και αξεσουάρ.

Βασική προϋπόθεση για την τοποθέτησή της στη Θεσσαλονίκη είναι η εύρεση καταστήματος πολλών τετραγωνικών που θα εκτείνεται ενδεχομένως σε ορόφους, όπως αναπτύσσεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου έχει παρουσία.

Στο εξωτερικό η αλυσίδα αναπτύσσεται σε καταστήματα τόσο στο κέντρο των πόλεων, όσο και περιφερειακά αυτών καθώς και σε εμπορικά κέντρα. Το γεγονός αυτό αποτελεί και το εφαλτήριο για την αναζήτηση χώρου ενδεχομένως και εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί το κατάστημα που αναζητά (πολλά τ.μ., πολυώροφο κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί, πως το brand έχει τους δικούς του φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη