Θεσσαλονίκη : 30 χιλιάρικα πρόστιμο σε άντρα που σκότωσε τον σκύλο που του επιτέθηκε



Πρόστιμο 30.000 ευρώ καλείται να πληρώσει κάτοικος του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε αδέσποτο σκυλί όταν του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο άνθρωπος στον οποίο καταλογίστηκε το πρόστιμο, το αδέσποτο σκυλί έτρωγε ις κότες από το κοτέτσι του και του επιτέθηκε όταν αυτός προσπάθησε να το σταματήσει.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ3, σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2022. Κατά τον κάτοικο του Λαγκαδά, ο οποίος είχε μαζί και τα δύο παιδιά του, φοβήθηκε από την επίθεση του σκύλου, άρπαξε έναν λοστό και τον χτύπησε.

Εκτός από το πρόστιμο για το οποίο ο κάτοικος του Λαγκαδά σχεδιάζει προσφυγή στο δικαστήριο καθώς αδυνατεί να πληρώσει τις 30.000 ευρώ, ασκήθηκε και ποινική δίωξη.

Φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ατελείωτες αγέλες αδέσποτων σκύλων στον Λαγκαδά καθώς, όπως αναφέρουν, κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν στειρώνουν τα ζώα τους, ενώ, όπως υποστηρίζουν, ούτε τα υπέρογκα πρόστιμα αποτρέπουν τους δράστες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν γνωρίζουν καν τη νομοθεσία.










ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη