"Ολοι με ήθελαν για έρωτα, εγώ όμως είμαι μια σοβαρή τραγουδίστρια"


Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Έλενα Γκρέκου στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου με αφορμή τη συμμετοχή στο J2US. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή της εμφάνιση και τα εμπόδια που αυτή έφερε στην καλλιτεχνική της διαδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Γκρέκου εξομολογήθηκε πως «το τραγούδι ήταν το χόμπι μου, δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας, δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Όταν μου τα έφερε η ζωή έτσι, έτσι συνέχισα. Το όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με το θέατρο».

«Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να συνδέουμε την καλή φωνή με μια γυναίκα αδιάφορη εμφανισιακά και αυτό είναι ρατσισμός. Εγώ, για να αποδείξω πως έχω φωνή, έφαγα πολλά χρόνια στη δουλειά, πάλεψα, γιατί ήμουν εντυπωσιακή και όλοι εστίαζαν στην εικόνα μου και στο πως θα συνάψουν κάτι ερωτικό μαζί μου. Δεν κοιτούσαν τη φωνή μου και αυτό με πλήγωνε
Έχω κάνει σπουδές στο κλασικό τραγούδι, πήγα από μικρή στο ωδείο, κάνω αργεντίνικο τάνγκο, ασχολούμαι με ότι έχει σχέση με τη μουσική και με πονάει που ήταν δύσκολο να αποδεχθούν πως μια καλή εμφάνιση ταιριάζει και με καλή φωνή. Έλεγα…. εντάξει, αν είναι ωραία, δεν τραγουδάει».

«Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ήρθε στο μαγαζί να με δει και μου είπε, «κορίτσι μου, εσύ πρέπει να τραγουδήσεις άλλα τραγούδια, έχεις φωνή». Και με κάλεσε στην εκπομπή του και είπα τραγούδια που τα υποστήριξα άψογα και πήρα πολύ καλά σχόλια και αυτό θέλω να βγάλω προς τα έξω. Πως δεν πρέπει να χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο κρίνοντας τον από την εμφάνιση του» συμπλήρωσε, επίσης, η Έλενα Γκρέκου στη νέα της συνέντευξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη