Η 24χρονη που έγινε μουσουλμάνα, με γυαλιά ηλίου για να κρύψει τα σημάδια από τις γροθιές του πατέρα της


Σοκ προκάλεσε η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού μίας 24χρονης από τον ίδιος της τον πατέρα επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ. Το περιστατικό έγινε σε χωριό του Βόλου, όπου η νεαρή κοπέλα πήγε να δει τους γονείς της καθώς πια ζει στην Αγγλία.

"Ο πατέρας μου ήταν κάθετος. Δεν ήθελε τη μαντήλα. 
Και δημιουργήθηκε ένταση. Είμαι καλύτερα. Δεν θέλω να φανούν οι μώλωπες. Με χτύπησε στο κεφάλι" δήλωσε η νεαρή γυναίκα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με το κανάλι να δείχνει και φωτογραφίες από την εμφάνιση της 24χρονης όταν ήταν χριστιανή. 
Η κοπέλα βγήκε στον αέρα με μεγάλα γυαλιά ηλίου για να μην φανούν τα σημάδια από τον ξυλοδαρμό του πατέρα της, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει.

"Ήταν κάθετος"
Η νεαρή γυναίκα αποφεύγει να μπει σε λεπτομέρειες. Είναι πολύ προσεκτική στα λόγια της, μιλά για ένταση και όχι για ξυλοδαρμό και, παρά τα όσα συνέβησαν, αναζητά τα καλά στοιχεία στον πατέρα της.

"Δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι καλός και ευγενικός. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά" σημείωσε, λέγοντας ότι ο πατέρας της ήταν οξύθυμος.

Η 24χρονη, η οποία ζει μόνιμα πλέον στο Νιουκάστλ και εργάζεται στο πανεπιστήμιο όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη βιοϊατρική, εξηγεί τον λόγο που προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του πατέρα της. "Είναι δύσκολη η θέση μου, αλλά δεν μπορώ να μην εφαρμόσω αυτά που πιστεύω".

Ο πατέρας της καταδικάστηκε χωρίς αναστολή σε τρία χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση. "Έχει μετανιώσει πολύ, αλλά είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας" ανέφερε η 24χρονη.


Η κοπέλα εκτιμά ότι ο 50χρονος πατέρας της έχει μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις του και εκτιμά ότι θα βρεθεί τρόπος να πορευτούν αρμονικά μεταξύ τους από εδώ και στο εξής, ενώ μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν συμπολίτες της όταν επισκέπτεται τον Βόλο.

"Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, ‘α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα’ και χειρονομίες και βρισιές. 
Όταν πήγα στα ΚΕΠ, μου ζήτησαν άδεια παραμονής επειδή φορούσα μαντίλα, ενώ έχω ελληνικό διαβατήριο. Για μένα η μαντίλα θεωρείται σύμβολο αντίστασης στα ιδεώδη του δυτικού κόσμου που θέλουν τη γυναίκα με συγκεκριμένα πρότυπα, όχι μόνο ως σύμβολο πίστης" τόνισε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάθεσή της, η κοπέλα, συγκλονίζοντας δικαστές και εισαγγελέα, είχε πει ότι ο πατέρας της, την "χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο για περίπου 10-20 λεπτά της ώρας, του έλεγα να σταματήσει γιατί δεν έβλεπα και φώναζα βοήθεια, αλλά εξακολουθούσε να με χτυπάει και η αντίδρασή του ήταν ζωώδης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη