"Αποφεύγω και τις σαρκικές επαφές, νηστεύω από τα πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα"


Η Μαρία Σολωμού παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη από εκείνες που την έχουμε συνηθίσει. Λίγο πριν την Ανάσταση και καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, η ηθοποιός μίλησε στο Βήμα Ορθοδοξίας, για την πίστη της στον Θεό.

"Εξομολογήθηκα την πρώτη φορά και δεν μου άρεσε, δεν πέρασα καλά. Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω την ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά. Τώρα έχω έναν πνευματικό με τον οποίο επικοινωνώ αρκετά συχνά, σαν γέροντας μου και είναι ωραίο αυτό" εξομολογήθηκε η Μαρία Σολωμού.


Όπως αναφέρει κάθε φορά που εξομολογείται δεν λέει ψέματα: "Η εξομολόγηση είναι λίγο παρεξηγημένη όμως δεν πρέπει. Λες πράγματα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, είναι κάποιας ηλικίας, φοράει ράσο και του λες την αλήθεια σου εκεί δεν πας να πεις ψέμματα. Την πρώτη φορά είχα εξομολογηθεί στον πατέρα Νεκτάριο Βιτάλη. Καταπληκτική εμπειρία, ένας άνθρωπος που τότε ήταν μεγάλης ηλικίας που ήταν σαν 15χρονων παιδί. Άκουγε, είχε έναν άλλον τρόπο να ακούει, άλλη ματιά".

Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε επίσης πως νηστεύει όλες τις νηστείες του χρόνου, ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα απέχει από όλα της τα πάθη.

"Η πίστη είναι κάτι προσωπικό, αν δεν πιστεύει ο άλλος δεν μπορείς να του πεις πίστεψε, νήστεψε, μην φας, μην πιείς αν δεν το νιώθει ο άλλος, δεν γίνεται. Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να φάω, κάνω όλες τις νηστείες άντε να πιώ λίγο κρασί".

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν νηστεύει απ’ όλα, "νηστεύεις και από τα σαρκικά;" η Μαρία Σολωμού απάντησε πως "ναι σχεδόν. Την Μεγάλη Εβδομάδα οπωσδήποτε απέχω".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη