Στη δημοσιότητα από την αστυνομία τα στοιχεία του παιδόφιλου μουσικού


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη που βίαζε και εξέδιδε ανήλικο στο Ηράκλειο. Ο μουσικός που κρατείται στις φύλακες Τρίπολης έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Πρόκειται για τον (επ.) ΡΕΡΑΚΗ (ον.) Αναστάσιο  του  Γεωργίου  και της Αγγελικής  που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο.
Ο 66χρονος λυράρης την περασμένη Παρασκευή (31.3.2023) απολογήθηκε ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την άμεση προφυλάκισή του.

Ο μουσικός κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο από το 2018 έως τώρα. Οι αρχές αποφάσισαν τη μεταφορά του 66χρονου σε φυλακές εκτός Κρήτης και έτσι αποφασίστηκε να κρατηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός, φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ανήλικο, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο, που όπως έχει καταγγείλει το παιδί, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

Ο 66χρονος λυράρης κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση ανηλίκου, αν και ο ίδιος από την πλευρά του έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές  και  της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση ,δίωξη και ποινικό  κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής    που τυχόν αποκαλυφθούν  μέσω  αυτής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη