Θεσσαλονίκη : Ταυτοποιήθηκε και για άλλες διαρρήξεις 37χρονος – Τον είχε πυροβολήσει ιδιοκτήτης σπιτιού στο Ν. Ρύσιο


Στην εξιχνίαση επιπλέον διαρρήξεων οικιών και κλοπών οχημάτων που έλαβαν χώρα στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο του 2022 οδήγησε η αιματηρή απόπειρα διάρρηξης που έγινε το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου του 2022 σε μονοκατοικία στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, μετά από τη συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης και έπειτα από τη σύλληψη 37χρονου Αλβανού για απόπειρα διάρρηξης οικίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 37χρονου αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε δεχτεί τα πυρά από καραμπίνα από τον 39χρονο ιδιοκτήτη όταν ο πρώτος είχε αποπειραθεί να μπει στο σπίτι του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για τις διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 47χρονου ομοεθνή συνεργού του.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι προέβησαν σε πέντε διαρρήξεις οικιών από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς επίσης αφαίρεσαν και τρία αυτοκίνητα, τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος είχε πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα 37χρονο διαρρήκτη, όταν εκείνος αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι του, στο Νέο Ρύσιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. η δεύτερη πράξη επειδή δεν τήρησε τους κανόνες φύλαξης της καραμπίνας την οποία κατέχει νόμιμα). Ο 39χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός είναι ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. «Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απειλή γι’ αυτό πυροβόλησα» δήλωσε δια του συνηγόρου του, προσθέτοντας ότι άκουσε πρώτα το σκύλο του να γαβγίζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη να επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη