Ο 46χρονος που δολοφονήθηκε, έπεσε θυμα βεντέτας μετά τα δύο αδέρφια του



Τη δολοφονία του 46χρονου που βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στο χωριό Αρχοντική Ρεθύμνου, ερευνούν οι Αρχές.

Η οικογένειά του τον αναζητούσε για δύο μέρες και τον εντόπισε η σύζυγός του, σε αγροτική περιοχή. Το θύμα, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για όπλα και ναρκωτικά, έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο σχεδόν εξ επαφής, χωρίς να έχει βρεθεί κοντά του κάποιο πιστόλι.

Κατά πάσα πιθανότητα ο δράστης ή οι δράστες τού είχαν στήσει καρτέρι, γνωρίζοντας ότι το θύμα δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα περνώντας από το σημείο. Εικάζεται ότι αυτός που τον σκότωσε ήταν κρυμμένος και ξεπρόβαλε για να τον πυροβολήσει.

Εξάλλου, το περιστατικό έγινε σε αγροτικό δρόμο της περιοχής, σε σημείο κοντά στο ποιμνιοστάσιο του θύματος, σε μέρη από όπου περνούσε συχνά και ήταν εύκολο κανείς να εντοπίσει τις κινήσεις του, βάσει των συνηθειών του.

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του την Τετάρτη και έκτοτε αγνοούνταν. Ο θάνατός του προσδιορίζεται χρονικά περίπου ένα 24ωρο πριν από τον εντοπισμό του, δηλαδή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 46χρονου φαίνεται πως εμπλέκεται σε μία από τις πιο αιματοβαμμένες βεντέτες στην Κρήτη. Ξεκίνησε για προσωπικές αλλά και κτηματικές διαφορές τη δεκαετία του '80 μεταξύ δύο οικογενειών, με την εμπλοκή μίας τρίτης. Από τότε έως σήμερα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους επτά άνθρωποι από όλες τις πλευρές. Το τελευταίο θύμα είχε πέσει νεκρό από σφαίρες στο Περιστέρι Αττικής.

Και τα δύο αδέλφια του θύματος είχαν δολοφονηθεί, ενώ στενός συγγενής του, διαβόητος δραπέτης, είχε πέσει νεκρός την προηγούμενη δεκαετία, επίσης στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά έρευνες για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και πλέον αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον του θύματος αλλά και συγχωριανούς του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 46χρονου
Θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο βρέθηκε απογευματινές ώρες σήμερα 19.05.2023 εντός του οχήματός του σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, 46χρονος ημεδαπός. Προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη