Θεσσαλονίκη : 11 χρόνια κάθειρξη στον "σαμουράι δολοφόνο"


Στη φυλακή επιστρέφει ο δράστης της επίθεσης σε έναν 48χρονο με σπαθί σαμουράι στη Θεσσαλονίκη. Ο 65χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 2 μηνών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε τον 65χρονο που επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα σε έναν 48χρονο με σπαθί σαμουράι, ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με συνέπεια ο 65χρονος να επιστρέψει στις φυλακές.

Η επίθεση του 65χρονου με σπαθί σαμουράι στον 48χρονο σημειώθηκε τον Μάιο του 2022 στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο 48χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε στην εντατική, δέχτηκε την επίθεση του 65χρονου επειδή του έκανε μία παρατήρηση για τα σάπια κρέατα που πετούσε στον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Εκεί συχνάζουν πολίτες με τα κατοικίδιά τους, ενώ από αυτά τα σάπια κρέατα φέρεται να τρέφονταν και αδέσποτα.

«Κόντεψα να χάσω τη ζωή μου», είπε ο 48χρονος άνδρας, καταθέτοντας στο δικαστήριο. «Μου κάρφωσε το σπαθί τύπου Κατάνα κάτω από τον αφαλό. Μετά έφυγε, προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά μετά έχασα την αναπνοή του. Το μόνο που του είχα πει είναι να μην πετάει σάπια κρέατα στα σκυλιά», είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο 48χρονος προσπάθησε να τον χτυπήσει πρώτος και μάλιστα με ένα σακίδιο που ήταν γεμάτο πέτρες.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και ο ίδιος επιστρέφει στη φυλακή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη