Aνδρας στραγγάλισε το 12χρονο αγόρι που απήγαγε, στην Μερσίνα της Τουρκίας


Aνδρας στραγγάλισε το 12χρονο αγόρι που απήγαγε
Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο φρικτός θάνατος ενός 12χρονου ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής και στραγγαλίστηκε από τον επιστάτη που ζητούσε λύτρα 400.000 ευρώ.

Θύμα της ιστορίας που έχει συγκλονίσει τη γειτονική χώρα είναι ο Χαλέντ Χαγιακέντ, ο οποίος ήταν γιος κοσμηματοπώλη από τη Συρία και ζούσε με την οικογένειά του στη Μερσίνα.


Η απαγωγή του 12χρονου έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ έπαιζε στον κήπο της πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε. Αμέσως μετά την απαγωγή, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, άγνωστος τηλεφώνησε στην οικογένεια του παιδιού και ζήτησε λύτρα 400.000 ευρώ απειλώντας ότι σε περίπτωση που ενημερωθεί η αστυνομία, θα σκότωνε το αγόρι.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, μάλιστα, και μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται δεμένος χειροπόδαρα και με ταινία στο στόμα ο άτυχος 12χρονος.
Μετά το τηλεφώνημα η οικογένεια του 12χρονου ενημέρωσε τις αρχές με αστυνομικούς να διεξάγουν έρευνες στην περιοχή στην οποία είχε θεαθεί για τελευταία φορά ο Χαλέντ.

Εξετάζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία αλλά και υλικό από κάμερες οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 12χρονος δεν είχε απομακρυνθεί από το κτήριο στο οποίο διέμενε με την οικογένειά του, επικεντρώνοντας εκεί τις έρευνές τους.

Δυστυχώς ο Χαλέντ εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτηρίου με το άψυχο κορμί του να είναι τυλιγμένο σε ένα χαλί. Όπως διαπιστώθηκε, αιτία θανάτου του ήταν ο στραγγαλισμός.

Οι υποψίες στράφηκαν άμεσα στον επιστάτη του κτηρίου ο οποίος ήταν και ο μοναδικός ο οποίος είχε κλειδιά για το υπόγειο ενώ όπως διαπιστώθηκε οι κάμερες στον χώρο αυτό είχαν απενεργοποιηθεί τις ώρες της απαγωγής του 12χρονου Χαλέντ. Τελικά οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση συνέλαβαν τον Hasan C. τον οποίο κατηγορούν για τη δολοφονία του 12χρονου.

Ο επιστάτης που συνελήφθη

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, ένοικος του κτηρίου ο επιστάτης που κατηγορείται για τη δολοφονία του 12χρονου είχε το θράσος να συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη