Θεσσαλονίκη : Ο 68χρονος "γιατρός" και ο 61χρονος "καρατέκα", αρχηγοί του κυκλώματος κοκαΐνης


Θεσσαλονίκη : Ο 68χρονος αποκαλούμενος "γιατρός" και ο 61χρονος "καρατέκα", αρχηγοί του κυκλώματος κοκαΐνης
Ο 68χρονος αποκαλούμενος "γιατρός" και ο 61χρονος "καρατέκα", είναι οι φερόμενοι αρχηγοί του κυκλώματος μεταφοράς και διακίνησης 105 κιλών κοκαΐνης, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης μετά από πληροφορίες της αμερικανικής DEA.

Και οι δυο τους έχουν πλούσιο και πολυποίκιλο παρελθόν, που προσέλκυσε κατά καιρούς το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών.

Ο 68χρονος "αρχηγός" μαζί με τον αδερφό του, από τη δεκαετία του 1990, έχουν κατηγορηθεί για σοβαρές υποθέσεις διακίνησης νοθευμένων καυσίμων, τσιγάρων ακόμη και φαρμάκων στα Σκόπια, όταν ήταν υπό καθεστώς εμπάργκο. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί ποινές πολυετούς κάθειρξης. Το ένα από τα δύο αδέλφια αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από φυλακές στη Βόρεια Ελλάδα όπου κρατείτο και πλέον κατηγορείται για την οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Ο 61χρονος "συν-αρχηγός", φέρεται να είχε υπό τον έλεγχό του την εταιρεία καθαρισμού που ερευνήθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης για την επίθεση με καυστικό υγρό στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Πετράλωνα. Σε αυτή εργαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ο ίδιος φέρεται ακόμα να διατηρούσε επαφή με υπαλλήλους της ΕΥΠ και μάλιστα σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα είχε καταθέσει σε δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης υπαλλήλου της υπηρεσίας.

Το 2020, ο 61χρονος είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της ΕΥΠ καθώς είχε συμμετάσχει σε ύποπτους πλόες από την Ελλάδα στη Λιβύη και αντίστροφα με στρατιωτικού τύπου ταχύπλοα. Εκείνη η υπόθεση είχε έρθει στο φως όταν στελέχη του Λιμενικού κατόπιν υπόδειξης της ΕΥΠ είχαν πραγματοποιήσει ρεσάλτο σε ταχύπλοο που κινούνταν νότια της Κρήτης (Παλαιόχωρα) επιστρέφοντας από τη Λιβύη.

Στο φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 5 Έλληνες (ο ένας ήταν προμηθευτής με στρατιωτικά είδη της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας υπήκοος Ισπανίας, είχαν βρεθεί δύο πιστόλια, 1.000 σφαίρες, καπνός για ναργιλέ καθώς επίσης συναγρίδες και ροφοί βάρους 150 κιλών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη