Θεσσαλονίκη : Δεν προλάβαινε τις συλλήψεις κλεφτών και ναρκέμπορων η Αστυνομία


Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την εδαφική περιφέρεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις δέκα (10) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:
  • Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης χθες τα ξημερώματα συνέλαβαν νεαρό ημεδαπό, ο οποίος αφαίρεσε αυτοκίνητο από την περιοχή των Μετεώρων.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης 95 γραμμαρίων και 8 δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων με διαφορετικά στοιχεία στο καθένα, στα οποία είχε επικολληθεί η φωτογραφία του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 8 κιλά και 900 γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθη ημεδαπός για εμπορία ναρκωτικών

Περισσότερα από 8 κιλά και 900 γραμμάρια ηρωίνης επρόκειτο να διοχετεύσει σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων νεαρός, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μαλγάρων, όπου μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον οπίσθιο προφυλακτήρα συνολικά 18 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 919 γραμμαρίων.



Επιπλέον, στην κατοχή του 23χρονου, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας ηρωίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
  • 1 κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
  • Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Σύλληψη ατόμου για εμπορία ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων
Επίσης συνελήφθη ένα ακόμη άτομο για αγορά ναρκωτικών

Τέλος στη δράση ατόμου που εμπορεύονταν ποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών έθεσαν με τη σύλληψή του, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (17-05-2023) στην περιοχή της Καλαμαριάς, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν διαμέρισμα όπου διαμένει ο προαναφερόμενος, απ’ όπου εξήλθε 55χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, που είχε μόλις προμηθευθεί από τον 44χρονο.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 230,35 γραμμαρίων,
  • Κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας,
  • Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 14,67 γραμμαρίων,
  • Συσκευασία περιέχουσα άγνωστη λευκή ουσία βάρους 46,71 γραμμαρίων,
  • 284 ναρκωτικά δισκία,
  • Υγρή μεθαδόνη και άγνωστη υγρή ουσία,
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • Ένας ναυτικός πυρσός,
  • Χρηματικό ποσό 105 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
  • 1 κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη