Αντιδήμαρχος ντύθηκε τραβεστί για να στηρίξει τους ΛΟΑΤΚΙ



Εδώ και χρόνια υπάρχουν ομάδες αποτελούμενες από drag queens ανά την Ευρώπη που καλούνται σε βιβλιοθήκες, μουσεία και σχολεία και διαβάζουν παραμύθια και ιστορίες στα παιδιά με μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά λατρεύουν να τούς διαβάζουν οι ενήλικες δυνατά (εξάλλου υπάρχει πληθώρα ερευνών που πιστοποιούν πόσο καλό κάνει στα παιδιά), χωρίς να έχει σημασία πώς φαίνεσαι, αλλά μόνο αν διαβάζεις με την καρδιά σου.

Τώρα, με την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη πληθαίνουν τα ομοφοβικά σχόλια που έχουν θέσει στο στόχαστρο ακόμα και αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες. Μάλιστα τώρα, το κόμμα των Δημοκρατικών προσπαθεί να σαμποτάρει τη συμμετοχή των drag queens στο πρόγραμμα των βιβλιοθηκών, ιδίως στο νότιο τμήμα της Σουηδίας.

Έτσι, ο αντιδήμαρχος της Στοκχόλμης, Γιαν Γιόχανσον, πρόσφερε τη συμπαράσταση του με έναν πρωτότυπο τρόπο: ντύθηκε και ο ίδιος drag queen. Αφέθηκε στα χέρια ειδικών για ώρες προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα. Φόρεσε λοιπόν κόκκινο κραγιόν, τακούνια και ένα καλοκαιρινό φόρεμα στα μέτρα του προκειμένου να διαβάσει και αυτός με τη σειρά του σε παιδιά.

Μιλώντας στο Euronews έκανε λόγο για "επιδείνωση της κατάστασης για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα γενικότερα, αλλά και ειδικά για τους τρανς". Πρόσθεσε επίσης πως "το ακροδεξιό κίνημα προσπαθεί να χρησιμοποιήσεις την υπόθεση με την αφήγηση των ιστοριών προκειμένου να πλήξει συνολικά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα".
Ο 45χρονος πολιτικός, μέλος του φιλελεύθερου κόμματος, είπε πως νιώθει "πολύ ανήσυχος" για την πιθανότητα "εισαγωγής" κι άλλων ανάλογων δράσεων από τις ΗΠΑ, αλλά και για την πιθανότητα να απαγορευτούν κι άλλες δραστηριότηες, όπως οι αναγνώσεις από drag queens.

Όταν ρωτήθηκε πώς αντέδρασε ο απλός κόσμος στην πρωτοβουλία του, είπε πως έχει "κατακλυστεί" από μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Υπήρξε πολλή αγάπη και υποστήριξη και νιώθω ότι πολλοί άνθρωποι στη Σουηδία περίμεναν την ευκαιρία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα να εκφράζεσαι όπως θέλεις".

"Λαμβάνω πολλά μηνύματα από άτομα που μου λένε ότι είναι πολύ σημαντικό, ότι περίμεναν πολύ καιρό να βγει κάποιος μπροστά γιατί η συζήτηση γίνεται ολοένα και πιο έντονη".

Το περασμένο φθινόπωρο ακροδεξιοί είχαν προσπαθήσει να διακόψουν τις αναγνώσεις από drag queens και πρόσθεσε πως "είναι μια περίοδος που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τη σουηδική κοινωνία".
Πηγή: Euronews





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη