"Κλέβουμε τους τουρίστες παντού"O Τάσος Δούσης, εκδότης και παρουσιαστής της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής «Εικόνες» στο OPEN, με ανάρτησή του στα social media, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό, σημειώνοντας πως θα πρέπει «Πολίτες και Πολιτεία να προστατέψουμε τη μεγάλη μας βιομηχανία», ενώ τόνισε: «Κλέβουμε τους τουρίστες ΠΑΝΤΟΥ»!

«Ο τουρισμός είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Εγώ θα τα γράψω και όποιος θέλει ας τα ακούσει! Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Μύκονος και Σαντορίνη «τρέχουν» με -50%…

Για όσους βιαστούν να πανηγυρίσουν και να πουν “καλά να πάθουν”, να ενημερώσω ότι σε αυτά τα νησιά υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες και δουλεύουν χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι με σεζόν. Να πω επίσης πως αυτό το κύμα No Mykonos εύκολα θα γίνει No Greece, αν δεν προσέξουμε.
Η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει την πηγή εθνικού πλούτου που είναι ο τουρισμός.

Πρέπει να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία (ό,τι βλέπαμε στη Μύκονο, τα χειρότερα συμβαίνουν στην Ίο), πρέπει να βάλει φρένο στις πρακτικές αλητείας και αισχροκέρδειας (αυτά τα «χρυσά» καλαμαράκια στη Μύκονο τα πληρώνουμε 4 χρόνια), πρέπει να σταματήσει τη μαφία που κάνει κουμάντο σε Μύκονο, Σαντορίνη και τώρα στην Αθήνα!
Επώνυμοι, που μας αγάπησαν, τώρα μας μισούν και μας βρίζουν, γιατί απλά τους κλέψαμε στον λογαριασμό ή μπουκάραμε στη βίλα τους. Π.χ. Gigi Hadid και το Tweet που έγραψε “ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” το είδαν εκατομμύρια!

Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε το προϊόν, πριν να είναι αργά. Θα είναι αργά για δάκρυα, όταν οι τουρίστες μάς ρίξουν κόκκινη κάρτα!», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Μύκονος και Σαντορίνη «τρέχουν» -50%…Για όσους βιαστούν να πανηγυρίσουν και να πουν καλά να πάθουν να ενημερώσω ότι σε αυτά τα νησιά υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες και δουλεύουν χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι με σεζόν.

Να πω επίσης πως αυτό το κύμα No Mykonos εύκολα θα γίνει No Greece αν δεν προσέξουμε. Η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει την πηγή εθνικού πλούτου που είναι ο τουρισμός.

Πρέπει να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία (ό,τι βλέπαμε στην Μύκονο τα χειρότερα συμβαίνουν στην Ίο), πρέπει να βάλει φρένο στις πρακτικές αλητείας και αισχροκέρδειας (αυτά τα «χρυσά» καλαμαράκια στην Μύκονο τα πληρώνουμε 4 χρόνια), πρέπει να σταματήσει την μαφία που κάνει κουμάντο σε Μύκονο, Σαντορίνη και τώρα στην Αθήνα!

Κλέβουμε τους τουρίστες ΠΑΝΤΟΥ: 
Στα ταξί, στους λογαριασμούς, μέσα στα ξενοδοχεία τους, μαγαζιά στην Αθήνα έχουν κατάλογο ΜΟΝΟ για τουρίστες! Επώνυμοι που μας αγάπησαν τώρα μας μισούν και μας βρίζουν γιατί απλά τους κλέψαμε στον λογαριασμό ή μπουκάραμε στην βίλα τους, π.χ. Gigi Hadid και το tweet που έγραψε ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το είδαν εκατομμύρια! Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε το προιόν πριν να είναι αργά.

Πολίτες και πολιτεία πρέπει να μπούμε μπροστά να προστατεύσουμε την μεγάλη μας βιομηχανία! Οι πρακτικές που οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να μπει φρένο στο Airbnb στην αλόγιστη κρουαζιέρα και σε άλλα πολλά! Θα είναι αργά για δάκρυα όταν οι τουρίστες μας ρίξουν κόκκινη κάρτα.

Η αισχροκέρδεια και η τιμωρία της! 
Δωμάτια αποθήκες γίνανε σουίτες και νοικιάζονται προς 400 ευρώ την ημέρα. Όταν λες στον ιδιοκτήτη «Τι κάνεις ρε φίλε», η απάντηση αφοπλιστική… «Αφού τα νοικιάζουν». Το ίδιο και στις ταβέρνες εκεί που το μαγαζάκι ήταν ένα τίμιο στέκι ξαφνικά βάζει κοπές προς 80 ευρώ το φιλέτο… «Αφού το τρώνε» η απάντηση αφοπλιστική.

Οι αυξήσεις στον τομέα των ξενοδοχείων και στην εστίαση σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε ακόμη και το 200%. Αυτό είναι ο ορισμός της αισχοκέρδειας και αν σε έπιαναν πήγαινες 3 μήνες φυλακή και είχες και χρηματικό πρόστιμο ανάλογα με την περίπτωση. Η χρήσιμη αυτή διάταξη καταργήθηκε με τον νέο ποινικό κώδικα.

Δεν σε τιμωρεί πια ο νόμος αλλά η τιμωρία θα έρθει όπως στην η περίπτωση που θα σας αναφέρω.

Νάξος Beach Bar, πασίγνωστο πέρσι, χρέωνε 60 ευρώ το σετ ξαπλώστρας και 60 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση! 
«Αφού τα πληρώνουν τα κορόιδα». Φέτος μετά την στέρεο σφαλιάρα πήγε το σετ 25 ευρώ χωρίς καμία ελάχιστη κατανάλωση. Δηλαδή ομολόγησε ότι πέρσι οργανωμένα «έκλεβε» τους πελάτες του. Η τωμωρία είναι πως είναι άδειος! Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Μπορεί να του τα «πάρεις» μπορεί να πληρώσει από ανάγκη για να μην χαλάσει τις διακοπές του αλλά σε περιμένει στην γωνία. 
Το αφού πληρώνει ο τουρίστας (και ο Έλληνας) είναι μια ηλίθια απάντηση για υπερχρεώσεις!

Είναι μια βλακώδη σκέψη να τα αρπάξω και να χρεώνω διπλάσια επειδή απλά έχω δουλειά και με έχουν ανάγκη. Ο σωστός επαγγελματίας χρεώνει όσο χρέωνε πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες του και για να φεύγει ο πελάτης χαρούμενος και για να βγάζει πάντα το κέρδος του.
Σε μια λογική αύξηση ΟΛΟΙ θα πούμε οκ σε μια αύξηση αλητείας αισχοκέρδειας και εκμετάλλευσης ίσως να πληρώσουμε αλλά μην ξεχνάς θα σε περιμένουμε στην γωνία και όταν μας παρακαλάς με μείωση στο σετ κατά 70% όχι μόνο δεν θα έρθουμε αλλά θα σε πούμε και ξεφτίλα. 
Γιατί ξεφτίλα είναι να ανεβοκατεβάζεις τις τιμές και να κοροϊδεύεις τους πελάτες του μέσα στα μούτρα τους. Μην ρωτάς γιατό δεν θα δουλέψεις. Ξέρεις την απάντηση… Τα κορόδια ξύπνησαν.»


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη