Τι έγραψε σε σημείωμα, ο αστυνομικός που απαγχονίστηκε


Κι ενώ ακόμα προσπαθεί να συνέλθει η Κρήτη και η Ελληνική Αστυνομία από τη διπλή τραγωδία με τον απαγχονισμό των δύο αστυνομικών στο Λασίθι, νέα στοιχεία σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και που τους οδήγησαν στην αυτοχειρία βλέπουν το φως της δημοσιότητας - τουλάχιστον, προς το παρόν, για τον έναν 35χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου.

Υπενθιμίζεται ότι ο εν λόγω 35χρονος είχε αφήσει σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αυτόχειρας αστυνομικός που βρέθηκε στο Καλό Χωριό αποχαιρετούσε την μητέρα και την γυναίκα του, η οποία εργαζόταν σε άλλο νησί και σκόπευε να ταξιδέψει στην Κρήτη αυτές τις μέρες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν και εξήγησε πως δεν μπορούσε άλλο να τη διαχειριστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα και παρακολουθούνταν από τον υπηρεσιακό ψυχίατρο, ενώ ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, καθώς είχε χαρακτηριστεί ως βαρύ περιστατικό.
Παράλληλα, του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο.

Εντοπίστηκε κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του στον οικισμό Καλό Χωριό το περασμένο Σάββατο (10/06). Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και είχε καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πρόσφατα είχε φτάσει στο νησί με μετάθεση, για να υπηρετήσει στην Ασφάλεια του Αγίου Νικολάου. 
Οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για μια ήρεμη προσωπικότητα, ενώ ο ρόλος του ήταν εκείνος του αστυνομικού που έκανε έρευνες με τη συνοδεία σκύλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη