Διπλή αυτοκτονία δύο νεαρών αστυνομικών


Aυτοκτονία δύο νεαρών αστυνομικών

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία του Λασιθίου στην Κρήτη και ιδίως οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομικής υπηρεσίας της περιοχής. Δύο αστυνομικοί - ηλικίας 34 και 35 ετών αντίστοιχα - βρέθηκαν νεκροί, με την έως τώρα έρευνα να μην αφήνει κανένα άλλο ενδεχόμενο ανοιχτό πέραν της αυτοκτονίας.
Τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Το μόνο κοινό τους σημείο είναι η χρονική εγγύτητα, αφού εντοπίστηκαν και οι δύο νεκροί σήμερα Σάββατο: ο ένας στη Σητεία και ο άλλος στο Καλό Χωριό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος αστυνομικός ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά, με καταγωγή από την Άρτα. Βρέθηκε στο Λασίθι με μετάθεση και υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στον Άγιο Νικόλαο. Εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του και είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Ο 35χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα και παρακολουθείτο από τον υπηρεσιακό ψυχίατρο λαμβάνοντας παράλληλα την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση αυτοχειρίας του 34χρονου αστυνομικού. Πρόκειται για έναν άγαμο αστυνομικό με καταγωγή από την Πελοπόννησο που υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ. Βρέθηκε στη Σητεία για διακοπές και τον εντόπισαν σήμερα απαγχονισμένο σε ελαιώνα της περιοχής του Εσταυρωμένου.

Οι φίλοι του αναζητούσαν για ώρες τα ίχνη του μέχρι τη στιγμή που τον βρήκαν νεκρό και κάλεσαν βοήθεια. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, αλλά ήταν ήδη αργά.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια των δύο θανάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη