Κορίτσι στην Αριζόνα που χάθηκε το 2019 βρέθηκε το 2023


Ένα κορίτσι από την Αριζόνα των ΗΠΑ, που εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα λίγες μέρες πριν από τα 15α γενέθλιά της πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε ασφαλές μακριά από την πόλη που είχε εξαφανιστεί.

Η Αλίσια Ναβάρο, σήμερα 18 ετών, μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα σε μια μικροσκοπική πόλη της Μοντάνα, 40 μίλια από τα καναδικά σύνορα, και αναγνωρίστηκε ως η έφηβη που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκλέντεϊλ.

Η Αλίσια Ναβάρο έφυγε από το σπίτι της ενώ οι γονείς της κοιμόντουσαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 σε ηλικία μόλις 14 ετών και δεν επέστρεψε ποτέ

«Η Αλίσια Ναβάρο εντοπίστηκε», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δημόσιας ασφάλειας του Γκλέντεϊλ Χοσέ Σαντιάγκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ασφαλής, υγιής και ευτυχισμένη».

Η Ναβάρο μπήκε σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα αυτή την εβδομάδα και ζήτησε να διαγραφεί από τον κατάλογο των εξαφανισμένων παιδιών

Η έφηβη - η οποία είναι αυτιστική αλλά με υψηλή λειτουργικότητα- έφυγε από το σπίτι της στο Γκλέντεϊλ τη νύχτα της 15ης Σεπτεμβρίου του 2019, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Οι γονείς της, οι οποίοι κοιμόντουσαν όταν εκείνη έφυγε από το σπίτι, βρήκαν ένα χειρόγραφο σημείωμα της κόρης τους που ανέφερε: «Το έσκασα. Θα επιστρέψω. Το ορκίζομαι. Λυπάμαι».

Δεν ξαναείχαν νέα της - μέχρι αυτή την εβδομάδα.
Η Ναβάρο μπήκε μόνη της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Μοντάνα και ζήτησε να διαγραφεί από τον κατάλογο των εξαφανισμένων παιδιών.

Το τμήμα ειδοποίησε την αστυνομία του Γκλέντεϊλ, η οποία επιβεβαίωσε την ταυτότητά της και επικοινώνησε με την οικογένεια της έφηβης για να τους ενημερώσει ότι βρέθηκε ασφαλής.

Συγκινητικές στιγμές
Στη συνέχεια, η Ναβάρο συναντήθηκε με τη μητέρα της - η οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ την αναζήτηση της κόρης της. Η 18χρονη ήθελε να βεβαιωθεί ότι η μητέρα της ήξερε ότι ήταν καλά και ζητούσε συγγνώμη για τον πόνο της προκάλεσε μη γνωρίζοντας πού βρισκόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ή ακόμη και αν ήταν ζωντανή.

Η μητέρα της, Τζέσικα Νουβέζ, χαρακτήρισε θαύμα την ανακάλυψη της κόρης της τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισή της σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.

«Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα», είπε. «Θαύματα γίνονται. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα και πάντα να αγωνίζεστε».

Η μητέρα του κοριτσιού δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει την κόρη της και χαρακτήρισε θαύμα το γεγονός ότι βρέθηκε σώα και αβλαβής

Η Νουνέζ δήλωσε ότι δεν έχει λεπτομέρειες για την εξαφάνιση της κόρης της, αλλά είπε ότι «το σημαντικό είναι ότι είναι ζωντανή».

Η αστυνομία του Γκλέντεϊλ δήλωσε ότι ερευνά πώς η έφηβη έφτασε στη Μοντάνα και με ποιον έμενε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Είπαν ότι η Ναβάρο το έσκασε από το σπίτι της με τη θέλησή της και συνεργάζεται με τις αρχές. Είπε επίσης στην αστυνομία ότι κανείς δεν την έχει πειράξει όλα αυτά τα χρόνια.

Το κορίτσι αυτή τη στιγμή παραμένει στη Μοντάνα και μπορεί να έρχεται και να φεύγει όποτε θέλει. 
Ζητάει να μείνει μόνη της ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της. «Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι περνάει, διανοητικά, συναισθηματικά, καθώς και η οικογένειά της, και όσο και αν θα θέλαμε να πούμε ότι αυτό είναι το τέλος, αυτό είναι πιθανώς μόνο η αρχή του πού θα πάει αυτή η έρευνα», δήλωσε ο υπαστυνόμος Scott Waite.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη