Ανήλικη μητέρα σκότωσε το βρέφος της με ναρκωτικά προσπαθώντας να το κοιμίσει, στην Φλόριντα των ΗΠΑ


Ένα μωρό 9 μηνών πέθανε στη Φλόριντα των ΗΠΑ καθώς η 17χρονη μητέρα του κατηγορείται ότι του έδωσε φαιντανύλη αντί για γάλα επειδή η ίδια ήταν κουρασμένη και ήθελε να ξεκουραστεί. Η μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατοχή ναρκωτικών και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Ιουνίου όταν διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν το βρέφος χωρίς σφυγμό στο σπίτι που έμενε στην περιοχή Κάλαχαν. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το μωρό κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αρχικά η 17χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί αλλά μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, άλλαξε αρκετές φορές την ιστορία της μέχρι τελικά να ομολογήσει ότι ήταν κουρασμένη και ήθελε να κοιμηθεί την ημέρα που το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή. «Αρχικά η μητέρα είπε ότι δεν ήξερε τι συνέβη, ότι έβαλε το μωρό για ύπνο και δεν μπορούσε να το ξυπνήσει» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τη Δευτέρα, οι ερευνητές έλαβαν αναφορά από τον ιατροδικαστή ότι στο αίμα του μωρού βρέθηκε φαιντανύλη και η αιτία θανάτου του προσδιορίστηκε ως υπερβολική δόση φαιντανύλης καθώς υπήρχε ποσότητα ικανή να σκοτώσει 10 ανθρώπους.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η ανήλικη μητέρα είχε γεμίσει ένα μπουκάλι με γάλα σκόνη και μια ουσία που νόμιζε ότι ήταν κοκαΐνη αλλά τελικά αποδείχθηκε φαιντανύλη.

Υπήρχαν και άλλοι στο σπίτι τη στιγμή του συμβάντος, αλλά οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ήταν αποκλειστικά δικές της οι αποφάσεις της που οδήγησαν στο θάνατο του μωρού. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα της μητέρας ή του παιδιού της.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ανέφεραν ότι ενώ η μητέρα κρατούνταν στη φυλακή, έδειξε ότι μπορεί να είναι ξανά έγκυος.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη