Χαλκιδική : Με καφέ και τρόφιμα από το σπίτι στις παραλίες οι λουόμενοι


Η Χαλκιδική είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών, αλλά και για ένα μπάνιο αυθημερόν στις κοντινές παραλίες. Πόσο όμως κοστίζει μία βουτιά;
Σύμφωνα με τους λουόμενους, η επίσκεψη σε beach bar και η κατάληψη ξαπλώστρας και ομπρέλας, αποτελεί πλέον πανάκριβο σπορ.
Πολλές επιχειρήσεις χρεώνουν τις ξαπλώστρες σαν να βρίσκεσαι σε μπουζουξίδικο, ανάλογα δηλαδή με την απόσταση από το κύμα.
Η επιβολή δε ελάχιστης κατανάλωσης στους εν δυνάμει πελάτες, απομακρύνει πολύ κόσμο από τις οργανωμένες παραλίες.
Άνθρωποι που πολλά χρόνια πήγαιναν στα beach bar, έχουν πλέον μαζί τους καρεκλάκια και ομπρέλες και βολεύονται στις ελεύθερες παραλίες.

Στη Νέα Καλλικράτεια, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στις περισσότερες περιπτώσεις, στις οργανωμένες παραλίες οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν.

Στα Φλογητά δε χρεώνονται επιπλέον, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μία ελάχιστη κατανάλωση καφέ, που κοστίζει 4 ευρώ.
Ωστόσο, όπως λένε λουόμενοι σε αρκετές παραλίες το μπάνιο δεν αποδεικνύεται φθηνό σπορ.

Όπως υποστηρίζουν, beach bar έχουν πολιτική χρέωσης της ξαπλώστρας και ελάχιστη κατανάλωση από το μπαρ γεγονός που τους αποτρέπει να τα επισκεφτούν.

Πάντως, όσο ανεβαίνει το κόστος στο χρηματιστήριο της ξαπλώστρας αρκετοί παραθεριστές επιλέγουν ελεύθερες παραλίες παίρνοντας τρόφιμα και καφέδες από το σπίτι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη