Τι απάντησε η Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν ρωτήσαμε αν υπάρχει Θεός


Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη με αφορμή την δημιουργία του chatGPT.

Χρησιμοποιώντας το λοιπόν για πρώτη φορά αποφασίσαμε να θέσουμε ένα ερώτημα που βασανίζει την ανθρωπότητα από την δημιουργία της : Υπάρχει Θεός ;

Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση που μας έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα είναι όμως εξαιρετικά διπλωματική και αμφίσημη :

"User

Υπάρχει Θεός ;

ChatGPT

Ως ένα μηχανισμός τεχνητής νοημοσύνης, δεν έχω προσωπικές πεποιθήσεις, συναισθήματα ή πίστεις. Η πίστη στην ύπαρξη ή μη ύπαρξη ενός θεού είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα που βασίζεται στις πεποιθήσεις, τις πολιτιστικές επιρροές, τις εμπειρίες και τις αξίες κάθε ατόμου.

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν στην ύπαρξη θεού ή θεών, ενώ άλλοι είναι αθεϊστές και δεν πιστεύουν σε θεούς. Επίσης, υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν σε μια υψηλότερη δύναμη ή κάποιον υπερβατικό πνευματικό κοσμολογικό υπόστρωμα, αλλά η πεποίθηση αυτή διαφέρει ανάλογα με τη θρησκευτική παράδοση και τον πολιτισμό.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό είναι με σεβασμό και κατανόηση προς τις πεποιθήσεις και τις απόψεις των άλλων. Η συνομιλία και η ανταλλαγή απόψεων μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο και τις διαφορετικές πεποιθήσεις που υπάρχουν σε αυτόν."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη