Συνελήφθη δημόσιος υπάλληλος που δωροδοκούνταν για να σβήνει πρόστιμα


Με τις κατηγορίες της δωροληψίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας υπάλληλος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα μία υπάλληλος της ΔΥΠΑ – συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντα – για συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και 13 ιδιώτες κατηγορούμενοι για δωροδοκία υπαλλήλου.

Για την υπόθεση είχε γίνει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος προέβαινε σε παράνομη εξάλειψη προστίμων σε επιχειρήσεις για τις εκπρόθεσμες αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων, έναντι χρηματικού ποσού το οποίο ζητούσε από λογιστές επιχειρήσεων.

 Από την έρευνα προέκυψε ότι ο υπάλληλος τουλάχιστον από 16 Μαρτίου 2023, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, προέβαινε συστηματικά στην απαίτηση χρηματικού ανταλλάγματος ύψους 50 έως 100 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει την επιβολή προστίμου ύψους 400 έως 800 ευρώ σε εταιρείες.

Παράλληλα προέκυψε ότι η άλλη εργαζόμενη στην ΔΥΠΑ, που είναι συγγενής του, του παρείχε την αναγκαία συνδρομή και τον ενημέρωνε για τυχόν γνωριμίες λογιστών με υπαλλήλους της υπηρεσίας, ώστε να αποφευχθεί η αποκάλυψη της δράσης του.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (29/6) ενώ παράλληλα προσήχθη και η δεύτερη κατηγορούμενη η οποία δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Σε σωματικές έρευνες και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.050 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του υπαλλήλου σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση και διαπίστωση ανάλογων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη