Θεσσαλονίκη : Νέα αναβολή στην έναρξη λειτουργίας του ΜετρόΝέα αναβολή παίρνει για έναρξη της λειτουργίας του Μετρό στην Θεσσαλονίκη.
Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα ανακοινώνονταν μετ'  επιτάσεως από διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αρμόδια και αναρμόδια, πως η έναρξη της λειτουργίας του μετρό στην Θεσσαλονίκη θα γίνονταν μέσα στο 2023, όχι υπουργός υποδομών κ Νίκος ταχιάος τοποθετεί την έναρξη λειτουργίας μέσα στο 2024 χωρίς μάλιστα να ορίζει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος συναντήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και βασικό θέμα της συνάντησής τους ήταν η έναρξη λειτουργίας του Μετρό στη Συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το νέο υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών η λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει το 2024 και αναμένεται να αποτελέσει μια λύτρωση για τους οδηγούς των μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ταχιάος δήλωσε τα ακόλουθα: «Υποδέχτηκα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ζέρβας θα συμφωνήσει ότι η κατάληξη της σημερινής συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετική, κάτι που νομίζω ότι ούτως ή άλλως περίμενε, έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας μας από την προηγούμενη θέση. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί βασική προτεραιότητα της προσωπικής μου συμβολής στο συλλογικό έργο της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Βουλευτής Θεσσαλονίκης, κάτι που μαρτυρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας για την πόλη. Επίσης, οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρίσκουν πάντα την πόρτα του Υπουργείου ανοιχτή. Προφανώς, στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα του Μετρό.

Ανακοίνωσα στον Δήμαρχο ότι ήδη η σύμβαση της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» με τον ανάδοχο λειτουργίας έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός υποδειγματικού και διαφανέστατου διαγωνισμού, για την επιτυχία του οποίου οφείλω να ευχαριστήσω τις συμμετέχουσες εταιρείες που επέδειξαν ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τόσο στις προσφορές τους όσο και στην φάση της αξιολόγησης. Η λειτουργία του Μετρό μέσα στο 2024 είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην ατζέντα της πόλης και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο. Στον σκοπό αυτόν, με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα και με τη συνδρομή της συναδέλφου Υφυπουργού κας Χριστίνας Αλεξοπούλου, αφιερώνουμε όλοι το σύνολο των δυνάμεων μας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη