Ερχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε ξεκινά το "θερμό κύμα"


Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, έως την Παρασκευή 07/07, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές.

Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο καιρού, ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου προβλέπονται ολιγόλεπτες μπόρες στα ορεινά των νομών Δράμας και Σερρών και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

  • Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, το πρωί θα έχει λιακάδα και ίσως κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες και καταιγίδες από τις Σέρρες και ανατολικότερα.
  • Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα επικρατεί λιακάδα επίσης από το πρωί, ενώ νέα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς ενισχύονται οι βόρειοι/βορειοδυτικοί άνεμοι.
  • Την Κυριακή 9 Ιουλίου επίσης θα έχει λιακάδα και βόρειους/βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5-6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, από τις 12 με 13 Ιουλίου τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο δύσκολα, καθώς έρχεται έντονη ζέστη, "όχι και τόσο ανεκτή" όπως χαρακτηριστικά είπε, επικαλούμενος τις νέες ενδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη