Βίντεο ντοκουμέντο : Η στιγμή που Canadair συντρίβεται, επιχειρώντας σε πυρκαγιά


Συγκλονίζουν τα πλάνα του βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Από το βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να κάνει άφεση νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για παλιό Canadair, τύπου CL 215, το οποίο μετά την συντριβή παραδόθηκε στις φλόγες. 
Οπως προκύπτει από τα πλάνα και από τις πληροφορίες από το Υπουργείο Αμυνας, το αεροσκάφος στην προσπάθειά του να σηκωθεί, χτύπησε σε δένδρο και αποκόπηκε τμήμα του δεξιού φτερού. Η αποκόλληση είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης και λίγα δευτερόλεπτα μετά, το Canadair καρφώθηκε στο έδαφος.


Το Canadair CL-215 που συνετρίβη έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα Canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς. Nα σημειώσουμε πως πάντα οι ρίψεις γίνονται με δύο αεροσκάφη (επιχειρούν σε ζεύγη) και επίσης πάντοτε κάνουν ένα πρώτο πέρασμα πάνω από το σημείο για να εντοπίσουν επακριβώς πού πρέπει να κάνουν τη ρίψη.

Το Canadair που έπεσε είναι ένα CL-215, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αμεσα το σημείο προσέγγισε πυροσβεστικό όχηματο οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε, ενώ ήδη εχει φτάσει στο σημείο και ελικόπτερο της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215
«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.
Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη