57 αθλητές με διάρροια, κατά την διάρκεια αγωνισμάτων τριάθλου, στην περιοχή του Σάντερλαντ στο Ηνωμένο Βασίλειο


Πενήντα επτά κολυμβητές που συμμετείχαν σε τρίαθλο στο Σάντερλαντ της Βρετανίας αρρώστησαν ξαφνικά, εμφανίζοντας διάρροια.

Αφού τα νερά γύρω από την παραλία Roker ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε πως υπήρχε αυξημένη ποσότητα του βακτηρίου Ecoli στο νερό. Πρόκειται για το βακτήριο που είναι γνωστό ως «κολοβακτηρίδιο» και προκαλεί διάφορες λοιμώξεις (π.χ. ουρολοίμωξη και πνευμονία)

Δεν είναι σαφές το γιατί υπήρχε τόσο υψηλή συγκέντρωση του βακτηρίου, ωστόσο, και έτσι η διοργάνωση British Triathlon ανακοίνωση ότι τώρα συνεργάζεται στενά με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) για να αποκαλύψει γιατί τα παθογόνα βρίσκονταν στο νερό.

Η UKHSA είπε: «Συνεργαζόμαστε με το British Triathlon και ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε συμμετείχε και έχει ή είχε συμπτώματα μετά την εκδήλωση να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα διαβιβάσουν λεπτομέρειες στην ομάδα UKHSA North East Protection. Η ομάδα θα αναλάβει τη διερεύνηση των υποθέσεων».


Η κυβέρνηση εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τους κινδύνους της ανοιχτής κολύμβησης, δηλαδή της κολύμβησης σε «ανοιχτά» νερά (π.χ. στη θάλασσα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη