Η Αστυνομική ανικανότητα κόστισε μία ανθρώπινη ζωή εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές


Ένα κομβόι 150 αυτοκινήτων διέσχισε όλα τα Βαλκάνια, κινούνταν επί έξι ώρες σε ελληνικές εθνικές οδούς, εκατοντάδες τραμπούκοι επιβιβάστηκαν σε συρμό του ηλεκτρικού και έκαναν καταδρομική επίθεση σε Ελληνικό γήπεδο με την αστυνομία απούσα.

Οι τραμπούκοι οπαδοί της κροατικής ομάδας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη συνδρομή Ελλήνων τραμπούκων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν στον ανύποπτο, κόσμο που βρίσκονται συγκεντρωμένος έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια χθες Δευτέρα 7/8, με το αποτέλεσμα την δολοφονία με αλλεπάλληλες μαχαιριές και ροπαλιές ενός 29χρονου άνδρα και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων ανθρώπων, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

Ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η ελληνική αστυνομία είχε ενημερωθεί για την κάθοδο των τραμπούκων στην χώρα μας όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν είχε λάβει κάποιο αξιόλογο μέτρο ώστε να αποφευχθούν τα έκτροπα και η δολοφονία.

Είναι προφανές ότι πρέπει, με συνοπτικές διαδικασίες, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το φιάσκο, ξεκινώντας από τον ανίδεο όπως φαίνεται Υπουργό προστασίας του Πολίτη και φτάνοντας μέχρι και τα εκτελεστικά όργανα που θα έπρεπε να αποτρέψουν αυτά τα αίσχη.
Κάθε φορά που συμβαίνουν αυτά τα έκτροπα, με τα θύματα συνεχώς να πολλαπλασιάζονται, έχουμε υποσχέσεις και προγράμματα για το πώς θα αποφευχθούν και στην πραγματικότητα, πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως κάποτε,  κάποιος πραγματικά θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, ώστε να δούμε και κάποια αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Άρθρο γνώμης από την συντακτική ομάδα του 
Ολα Θεσσαλονίκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη