Για ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η ΕΜΥ - Που θα χτυπήσουν οι καταιγίδες


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές βροχές το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή προειδοποιώντας πως μετά το κύμα ζέστης έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει πως η κακοκαιρία «Petar» – όπως ονομάστηκε από την Ιταλία – θα φέρει μια σύντομη επιδείνωση του καιρού στη δυτική και βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι του Σαββάτου με καταιγίδες αλλά και χαλάζι σε κάποιες περιοχές.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί ήδη από το πρωί της Κυριακής. 


Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι :

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη