Εποχικός πυροσβέστης κρατείται για εμπρησμούς


Ένας εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη για πέντε εμπρησμούς στην Κεφαλονιά. Θα οδηγηθεί την Τετάρτη, 23 Αυγούστου, στην εισαγγελία.

Πρόκειται για εν ενεργεία εποχικό πυροσβέστη, ο οποίος υπηρετεί στην Κεφαλονιά και πλέον κατηγορείται για πέντε εμπρησμούς.
Δυο από τους εμπρησμούς σημειώθηκαν το 2023, με πιο πρόσφατη τη φωτιά στην Αγία Ειρήνη και τρεις φωτιές στο παρελθόν.

Ο πυροσβέστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελία του νησιού την Τετάρτη (23.08.2023).

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή Εποχικού Πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη