«Ο φίλος μου με παράτησε, αμέσως μόλις γνώρισε τους δικούς μου»


Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι μια απλή υπόθεση. 
Ειδικά αν αυτή μετρά κάποια χρόνια, τότε είναι πέρα από ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, μία γυναίκα δεν μπορεί να κρύψει το σοκ που βίωσε όταν ο φίλος της τη χώρισε μέσω ενός τηλεφωνήματος που δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά.

Η ίδια με γράμμα που έστειλε στο Insider.com , εξήγησε πως δεν υπήρχαν σημάδια χωρισμού νωρίτερα στη σχέση, ενώ τα λόγια του δεν της άφησαν πολλά περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο σύντροφός της μεγάλωνε μόνος τα παιδιά του, όπως και εκείνη. Στο τέλος της εξομολόγησής της, παραδέχεται πως δεν κατάφερε να επεξεργαστεί τις πληφορίες που της έδωσε αμέσως, λόγω των υποχρεώσεων μέσα στην ημέρα και πως περίμενε κάτι περισσότερο από ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα για τον χωρισμό τους.

«Με κάλεσε στις 11 το πρωί. Απάντησα λαχανιασμενη: ‘Γεια σου, τρέχω στη δουλειά. Πρέπει να φύγω. Τι έγινε;’. Σχεδόν 12 ώρες πριν επιστρέψαμε από το πρώτο μεγάλο ταξίδι που κάναμε οι δυο μας, αφού καταφέραμε να αφήσουμε τα παιδιά στους πρώην συντρόφους μας. Ήταν και η πρώτη φορά που τον γνώριζα σε μέλη της οικογένειάς μου (πέρα από τα παιδιά μας), την αδερφή και τον γαμπρό μου.

‘Περνάω πολύ καλά μαζί σου, αλλά θέλω να ζήσω για εμένα για λίγο καιρό’, μου είπε στο τηλέφωνο. Τον ρώτησα γιατί δέχθηκε να πάμε διακοπές, αφού δεν ήθελε να συνεχίσουμε.

‘Σε αγαπάω, αλλά θέλω να βγαίνω περισσότερα ραντεβού μετά το διαζύγιό μου’, είπε και με μπέρδεψε περισσότερο, καθώς δεν μου είχε δώσει κανένα στοιχείο γι’ αυτό στη διάρκεια του ταξιδιού και της σχέσης μας.

Ήταν τρυφερός και δοτικός
«Στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην αδερφή μου, του έδειξα το grill που είχαν και του είπα πως πάντα ήθελα ένα τέτοιο. Μου είπε να μην αγοράσω. ‘Έχουμε το δικό του. Θα έρχεσαι σπίτι μου να ψήνουμε’, πρότεινε. Αυτό έγινε δύο ημέρες πριν από το τηλεφώνημά του.

Το ίδιο βράδυ μου είπε πως κοιμάται καλύτερα όταν είναι δίπλα μου και ότι ήθελε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί, αλλά και με τα παιδιά. Μάλιστα, με πρόσθεσε και στις οικογενειακές και προσωπικές λίστες που είχε στο Spotify.

‘Δεν το περίμενα αυτό. Θεωρώ πως είναι ασεβές να το κάνεις σε μία σχέση που έχετε ζήσει μαζί σχεδόν δύο χρόνια. Καλή τύχη σε ό,τι δοκιμάσεις. Σε χαιρετώ’, του είπα και έκλεισα το τηλέφωνο».

Πώς κατάφερα να το ξεπεράσω
«Εκείνη τη στιγμή μόλις ξεκινούσε η ημέρα μου, οπότε έπρεπε να συγκεντρωθώ στο κείμενο που χρειαζόταν να παραδώσω, έπειτα να τρέξω στα εθελοντικά μαθήματα θεάτρου που δίνω, να πάρω τα παιδιά από το σχολείο, να τα πάω για μάθημα κολύμβησης, να γυρίσουμε σπίτι, να ετοιμάσω φαγητό, να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα και για ύπνο, να συγυρίσω το σπίτι. ‘Eπειτα από πολλές ώρες, κατάφερα να επεξεργαστώ το τι είχε συμβεί εκείνο το πρωί.

Όταν πήρα διαζύγιο, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου. Από τη στιγμή που ήμουν απίστευτα δεμένη και εξαρτημένη από τον πρώην μου, τον πατέρα των παιδιών μου, ορκίστηκα πως ποτέ ξανά δεν θα φτάσω στο ίδιο σημείο εξάρτησης ή σε κανένα σημείο εξάρτησης.

Αφού έκλεισα το τηλέφωνο, διέγραψα και μπλόκαρα τον αριθμό του από παντού.

Δεν μπορώ το ίδιο εύκολο να τον διαγράψω και από το μυαλό μου ούτε και θέλω. Θα θυμάμαι τον άντρα που ήταν ευγενικός απέναντί μου, όταν φοβόμουν τόσο πολύ να ‘ανοιχτώ΄ξανά. Τον ανθρωπο που δεν νευρίαζε όταν ανέβαζα τον τόνο της φωνής μου, λόγω της πίεσης, και που μου έλεγε πως είμαι όμορφη και αστεία.

Δεν θα ζητήσω ούτε περιμένω εξηγήσεις. Δεν θέλω να ακούσω τις δικαιολογίες του. Δεν θα βοηθήσουν. Είτε δεν θα με αφορούν, οπότε θα νιώσω σαν αντικείμενο που το αγόρασε και τώρα θέλει αλλαγή είτε θα με αφορούν και θα καταλάβω πως τον απογοήτευσα ως σύντροφος και θα ξυπνήσουν όλες μου οι ανασφάλειες. Δεν θα με κάνουν να νιώσω καλύτερα και δεν θα ήθελα να με δει ή να με ακούσει λυπημένη.

Είναι πολύ πιθανό να μην εμπιστευτώ κανέναν άντρα ξανα. Ήταν πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ αυτόν, ο οποίος ήταν πολύ καλός μέχρι το τέλος. Μπορεί να με θεωρεί ανώριμη επειδή τον μπλόκαρα ή να μην καλέσει ποτέ ξανά, αλλά η ελευθερία που έδωσα στον εαυτό μου δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Το ότι δεν θα ακούσω τη φωνή του στο τηλέφωνό μου ήταν το καλύτερο δώρο που μου έκανα. Αυτό και το grill που αγόρασα σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη