Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε γλέντι γάμου,όταν οι καλεσμένοι άναψαν ιπτάμενα φαναράκια


Με τη Ελλάδα να μαστίζεται από τις δασικές πυρκαγιές, ένα ζευγάρι που παντρευόταν στη Χίο επέλεξε να γιορτάσει στο γαμήλιο γλέντι με ιπτάμενα φαναράκια-αερόστατα, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για την πρόκληση φωτιάς, αφού παρασύρονται από τον άνεμο και μπορεί να προσγειωθούν οπουδήποτε.

Ενα τέτοιο περιστατικό διαχειρίστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, η οποία επενέβη για γάμο που έγινε πρόσφατα στον όρμο του Λω, στον Βροντάδο Χίου και επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα φαναράκια λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου θα έφταναν στο Αίπος, όπου δεν υπάρχουν μόνον πέτρες και βράχια, αλλά και χαμηλή βλάστηση και κατά τόπους και πυκνή (νησίδες πεύκων).

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι η χρήση των ιπτάμενων φαναριών απαγορεύεται, ενώ η χρήση βεγγαλικών σε γάμους και λοιπές εκδηλώσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και μετά την χορήγηση σχετικής άδειας από την πυροσβεστική υπηρεσία.


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
"Για παράβαση της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου, διοικητικό πρόστιμο, για χρήση αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών –αερόστατων, στην περιοχή του όρμου "Λω", της Δ.Κ. Βροντάδου, του δήμου Χίου."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη