Φόνισσα "λούστηκε" με αναψυκτικό, για να σβήσει ενοχοποιητικά στοιχεία


Γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ύποπτη για φόνο, συγκέντρωσε πρόσθετες κατηγορίες αφού ζήτησε από την αστυνομία ένα αναψυκτικό και μετά «το έχυσε παντού πάνω της» σε μια προσπάθεια να καθαρίσει ιατροδικαστικά στοιχεία από το σώμα της, είπε η αστυνομία της Daytona Beach.

Η Nichole A. Maks, 35 ετών, κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αντίσταση στη σύλληψη με βία και εκ προμελέτης δολοφονία πρώτου βαθμού, στον θάνατο του 79χρονου Michael Cerasoli στις 5 Αυγούστου.

Η Nichole A. Maks, 35 ετών, κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης πρώτου βαθμού την 1η Ιουλίου, καθώς και για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων και αντίσταση στη σύλληψη επειδή έριξε σόδα στον εαυτό της σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει ιατροδικαστικά στοιχεία από το σώμα της, είπε η αστυνομία.
Κοντά στο πτώμα του 79χρονου βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα: 
Το ένα ανήκε στο θύμα, ενώ το άλλο, που είχε πάνω του ένα ματωμένο μαχαίρι.
Λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, η αστυνομία είπε ότι εντόπισε μια ξυπόλητη Maks με αίμα στο πόδι της και σκισμένο πουκάμισο έξω από ένα εστιατόριο Krystal στην κοντινή κοινότητα Holly Hill.
Όταν πλησίασαν, είπε η αστυνομία, «έπεσε ένα μαχαίρι και ένα σφυρί» στα πόδια της.

Η Μακς απέφυγε ερωτήσεις σχετικά με το πού βρισκόταν και πού ζούσε, δείχνοντας πρώτα μια κατεύθυνση και λέγοντας ότι έμενε «ακριβώς εκεί» σε ένα κοντινό ενεχυροδανειστήριο και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ζούσε στους δρόμους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε η αστυνομία.
Αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Cerasoli όταν οι ντετέκτιβ της έδειξαν τη φωτογραφία του.

Όταν πιέστηκε, η αστυνομία είπε ότι παραδέχτηκε ότι γνώριζε τον άνδρα, αλλά αρνήθηκε ότι τον είδε την ημέρα που δολοφονήθηκε. Στη συνέχεια, άλλαξε ξανά, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι έμενε με τον Cerasoli και ήταν στο σπίτι τους νωρίτερα εκείνη την ημέρα.
Στη συνέχεια, η αστυνομία της Daytona Beach συνέλαβε την Maks.
Αφού της διάβασαν τα δικαιώματα Miranda της, η Maks είπε στους ντετέκτιβ ότι δεν μπήκε ποτέ στην κρεβατοκάμαρα της Cerasoli και μόνο πάτησε το πόδι της στον δεύτερο όροφο του κοινόχρηστου διαμερίσματός τους για να «ταΐσει τις αράχνες της».

Όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που είχε ρίξει, η αστυνομία είπε, η Μακς «ταράχτηκε» και ζήτησε δικηγόρο. 
Η αστυνομία επέστρεψε αργότερα με ένταλμα να εξετάσει το ματωμένο σώμα της γυναίκας για στοιχεία DNA.

Στη συνέχεια, η Maks ζήτησε ένα κουτάκι αναψυκτικού, καθως δήλωσε διψασμένη.
Ξαφνικά άρχισε να καταβρέχεται με το ποτό και οι ντετέκτιβ προσπάθησαν να τραβήξουν το κουτάκι μακριά της.
Στη συνέχεια, η Maks «άρχισε να αντιστέκεται και έριξε το κουτάκι με αναψυκτικό σε όλο της το σώμα και τα μαλλιά,  προσπαθώντας να σβήσει τα πιθανά στοιχεία στο σώμα [της]»
Το αίμα στο μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στο σώμα του Cerasoli ταίριαζε με δείγματα που είχαν ληφθεί από τα ρούχα του Maks, είπε η αστυνομία. Το Daytona Beach News-Journal ανέφερε ότι το DNA της βρέθηκε επίσης στη λαβή του όπλου.
Ο Maks κρατείται στη φυλακή Volusia County χωρίς εγγύηση και έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας έδειξε ότι η σουκραλόζη – μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία γνωστή και ως Splenda και βρίσκεται στο Diet Mountain Dew και άλλα αναψυκτικά – μπορεί να διασπάσει το γενετικό υλικό που συνθέτει το DNA.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη