Νιόπαντρο ζευγάρι αγνοείται από την Τρίτη, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel


Το νιόπαντρο ζευγάρι των Αυστριακών, της Μικαέλα και του Φίλιπ, αγνοούνται από το απόγευμα της περασμένη Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου από το Πήλιο, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel. 

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι δύο νέοι λιγοστεύουν, ειδικά μετά την εύρεση την Παρασκευή της μη αναγνωρίσιμης σορού μιας άγνωστης γυναίκας, σε παραλία του Πηλίου.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τρίτης επέστρεψαν στο δωμάτιό τους.
 Οσο περνούσε η ώρα, η βροχή όλο και δυνάμωνε. 
Κάποια στιγμή το νεαρό ζευγάρι συνειδητοποίησε πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει με ορμή στο κτήμα του συγκροτήματος όπου διέμενε, 80 μέτρα από την παραλία Ποτιστικά, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Οταν γύρω στη μία το μεσημέρι η βροχή κόπασε, η Μικαέλα επικοινώνησε με έναν από τους δύο ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να μεταφερθούν στο μπανγκαλόου όπου έμεναν μέχρι εκείνο το πρωί οι γονείς της. 
Ηταν ψηλότερα στο κτήμα και θα ήταν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι τα νερά άρχισαν να φουσκώνουν ξανά. Ο Φριτζ, συνταξιούχος γυμναστής, χτύπησε την πόρτα του ζευγαριού.

 "Το φοβάμαι αυτό που γίνεται εδώ. Πρέπει να φύγουμε", είπε ο Φριτζ. 
Τους έδειξε με το χέρι του τη διαδρομή που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, πίσω από τα μικρά σπιτάκια, παράλληλα με το ρέμα της Ξυνόβρυσης, προς ένα λόφο. 
"Ισως πάμε στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να απομακρυνθούμε γρήγορα εάν χρειαστεί. Ξεκινήστε εσείς και εάν είναι θα ακολουθήσουμε", θυμάται πως του είπαν.

Γύρω στις 5 το απόγευμα διέσχισε το κτήμα και ο Θανάσης Σαμαράς. Είδε πως το αυτοκίνητο του ζευγαριού ήταν ακόμη εκεί, αλλά ξέροντας πως ο Φριτζ είχε φύγει, θεώρησε πως το ζευγάρι είχε φύγει επίσης. 
Οταν λίγο αργότερα συνάντησε τον Φριτζ και του είπε τι είχε συμβεί, ο Σαμαράς επέστρεψε στο κτήμα για να βρει το ζευγάρι. Αυτό που αντίκρισε ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. 
Το ορμητικό ποτάμι που είχε δημιουργηθεί είχε κυριολεκτικά σηκώσει και παρασύρει από τα θεμέλια δύο από τα μικρά σπιτάκια. Το ένα, αυτό στο οποίο είχαν μεταφερθεί νωρίτερα η Μικαέλα και ο Φίλιπ. 

Το κτίσμα είχε γίνει κομμάτια. Ανέβηκε τρέχοντας στον λόφο και όταν κατάφερε να πιάσει γραμμή στην Πυροσβεστική, τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Το μόνο που όλοι εύχονταν ήταν το ζευγάρι να έχει προλάβει να βγει από το σπίτι πριν από την κατάρρευσή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη