Ρικάρντο Χέιρ : Μία φρέσκια επιλογή για τα κοινά της Θεσσαλονίκης


Πλησιάζοντας προς την καταληκτική ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου, σας δίνουμε την δυνατότητα να γνωρίζετε κάποιους εκ των υποψηφίων οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να προβληθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας.

Ξεκινάμε λοιπόν με τον Ρικάρντο Χέιρ, ο οποίος είναι υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην Ε' κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον συνδυασμό του Στέλιου Αγγελούδη, "Ομάδα για την Θεσσαλονίκη".

Ρικάρντο, λίγα λόγια για σένα:
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Από το 2016, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και συγκεκριμένα είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, στην περιοχή της Μαρτίου.

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά;
Η θέληση για προσφορά και διεκδίκηση. Όσο και αν ακούγεται κοινότυπο, για να ασχοληθείς με τα κοινά, θα πρέπει να το θέλεις. Να προσφέρεις τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο πλαίσιο.

Ποια η διαφορά μεταξύ κοινοτικού και δημοτικού συμβούλου? Γιατί διάλεξες την κοινότητα ;
Ο δημοτικός σύμβουλος ασχολείται με ζητήματα της πόλης, συνολικά. Ο κοινοτικός σύμβουλος από την άλλη, είναι η φωνή των ανθρώπων της γειτονιάς, κατοίκων και επαγγελματιών. Ασχολείται με τα τοπικά ζητήματα, εντοπίζει προβλήματα και προτείνει λύσεις. Εδώ όμως υπάρχει μια αδικία. 

Έχοντας διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος, την περίοδο 2014-2019, έζησα "από πρώτο χέρι" τον περιορισμένο ρόλο των Κοινοτήτων. Οι αποφάσεις που παίρνουν τα κοινοτικά συμβούλια, αφορούν ελάχιστα θέματα (πχ. άδειες μουσικής, παραχωρήσεις χώρων) και δυστυχώς περιορίζονται σε έναν γνωμοδοτικό ρόλο. 
Παρ' όλα αυτά, επέλεξα να είμαι υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος γιατί θέλω να προσφέρω στις γειτονιές της Ε' Κοινότητας, να καταθέτω προτάσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και να βάλω και εγώ το μικρό μου λιθαράκι, να γίνουν βιώσιμες και ανθρώπινες για όλους τους κατοίκους.

Γιατί επέλεξες τον Στέλιο Αγγελούδη ;
διότι είναι άνθρωπος με όρεξη να δουλέψει για την πόλη, έχει σχέδιο και αποτελεσματικότητα και το βασικό είναι ότι οι προτάσεις του είναι ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες, σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια που ακούγονται σε κάθε προεκλογική περίοδο και μένουν πάντα λόγια. Επίσης πιστεύω ότι θα είναι δήμαρχος για όλες τις γειτονιές της πόλης και θα παλέψει να γίνουν καλύτερες. 
Στο πρόγραμμα της παράταξής μας άλλωστε, δίνεται έμφαση στις γειτονιές με καινοτόμες προτάσεις (πχ. επόπτης γειτονιάς).




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη