Θεσσαλονίκη : Μεγάλη επένδυση Ισραηλινών στο κέντρο της πόλης


To 2024 αναμένεται να λειτουργήσει τελικά το πρώτο ξενοδοχείο της «Brown Hotels» στη Θεσσαλονίκη, με τον ισραηλινό όμιλο να εγκαινιάζει την επενδυτική του παρουσία στην πόλη, δίνοντας νέα ζωή όπως έχει ανακοινώσει από τις αρχές της φετινής χρονιάς, σε τρία ιστορικά κτίρια : 
Το πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη», στην οδό Εγνατία 2-4, χτισμένο κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, κτίριο που έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το υπουργείο πολιτισμούκαι τα δύο κτίρια της καπναποθήκης «Σακκά-Μιχαηλίδη», μάρτυρες της κάποτε κραταιάς παρουσίας της Θεσσαλονίκης στην ευρωπαϊκή αγορά καπνού.

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ισραηλινού ομίλου ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και αρκετό καιρό σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας,, θα είναι δυναμικότητας 82 δωματίων το πρώτο και 138 δωματίων και 50 διαμερισμάτων το δεύτερο, όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λεόν Αβιγκάντ (Leon Avigad), ιδρυτής του ομίλου Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ.

Το ενδιαφέρον του ισραηλινού ομίλου να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη άρχισε να λαμβάνει πιο πρακτική υπόσταση μετά το 2018-2019, για το κτήριο του «Βιέννη», που όταν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες του θα φέρει στην όψη του την επιγραφή «Brown Salonica». 
Στα «χέρια» του ομίλου πέρασαν και τα κτήρια της καπναποθήκης, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Ναυμαχίας Λήμνου, τα οποία θα ενωθούν λειτουργικά και θα μετατραπούν σε μικτό συγκρότημα ξενοδοχείου και κατοικιών τύπου «condo hotel», υπό το brand «Lighthouse» (σ.σ. τα «condo hotels» προσφέρουν διαμερίσματα με κοινόχρηστους χώρους και ρεσεψιόν).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη