Πτώση-μυστήριο από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, για πολυεκατομμυριούχο που κατηγορούνταν για κλοπή 150 εκατομμυρίων στην Βραζιλία


Μυστήριο επικρατεί γυρω από τις συνθήκες του θανάτου μίας 49χρονης κληρονόμου με καταγωγή από τη Βραζιλία

Η Sabine Boghici, η οποία ήταν ηθοποιός και μοντέλο, σκοτώθηκε όταν έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Όπως αναφέρει η Dailymail, η Boghici είχε αφήσει ένα σημείωμα για τη σύζυγό της Rosa Stanesco Nicolau, η οποία βρίσκεται στη φυλακή λόγω της εμπλοκής της σε απάτη πο διέπραξε μαζί με τη Boghici.

Η Sabine Boghici ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στη Βραζιλία, του Jean Boghici.

Ήταν ιδιοκτήτης μιας από τις σημαντικότερες συλλογές της Βραζιλίας του 20ού αιώνα και πέθανε το 2015 σε ηλικία 87 ετών.

Τον Αύγουστο του 2022, η Sabine και η σύζυγός της συνελήφθησαν επειδή φέρονται να εξαπάτησαν τη μητέρα της Sabine, Genevieve, για να της αποσπάσουν 148 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, έργα τέχνης και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Boghici φέρεται να πλήρωσε μια γυναίκα για να παραστήσει το μέντιουμ και να πλησιάσει τη μητέρα της. Η γυναίκα πλησίασε τη Genevieve στο δρόμο και την προειδοποίησε για τον επικείμενο θάνατο της κόρης της.

Στη συνέχεια πήγε σε δύο άλλες γυναίκες που παρίσταναν τις μάγισσες, οι οποίες της πρότειναν να πληρώσει για να σώσει την κόρη της. Αφού φοβήθηκε για τη ζωή της κόρης της, η μητέρα άρχισε να καταθέτει χρήματα μέχρι που κατάλαβε ότι την είχαν εξαπατήσει.Στη συνέχεια η Geneviève σταμάτησε να πληρώνει. Η αστυνομία κατηγόρησε τη Sabine ότι έκλεψε 16 πίνακες ζωγραφικής αξίας 144 εκατομμύρια δολάρια από τη συλλογή του εκλιπόντος πατέρα της. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν έργα των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Cavalcanti. Η φερόμενη απάτη περιελάμβανε κοσμήματα αξίας σχεδόν 1,23 εκατ. δολ. και μετρητά ύψους 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Η Sabine, η οποία επρόκειτο να παραστεί σε ακρόαση στο δικαστήριο στις 21 Σεπτεμβρίου, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη