Χαλκιδική : Εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοούνταν από το Μάρτιο


Αίσιο τέλος είχε μετά από επτά ολόκληρους μήνες η εξαφάνιση της 48χρονης Ειρήνης, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το Νεοχώρι Χαλκιδικής.

Η γυναίκα εντοπίστηκε στην Αλβανία, μετά από σήμα που είχε εκδώσει η Ιντερπόλ. Η οικογένεια είχε υποβάλει, μέσω του δικηγόρου της, Αναστάσιου Ντούγκα, ειδικό αίτημα, καθώς δεχόταν πολλά τηλεφωνήματα από αλβανικά τηλεφωνικά νούμερα.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι αλβανικές αρχές έδωσαν σήμα ότι η Ειρήνη βρίσκεται στην Αλβανία και αμέσως στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς της στην Ελλάδα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η 48χρονη οδηγήθηκε από τις αλβανικές αρχές στα ελληνικά σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, όπου την περίμενε η οικογένειά της.

Η Ειρήνη, η οποία κατάγεται από το Νεοχώρι Χαλκιδικής, τους τελευταίους μήνες πριν την εξαφάνισή της είχε βρει καταφύγιο σ’ ένα εγκαταλειμμένο σπίτι σε βουνό στην Ιερισσό.

Η γυναίκα που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας, φαίνεται ότι εξαφανίστηκε στις αρχές Μαρτίου.
Η εικόνα στο σπίτι με τα τακτοποιημένα πράγματά της και τα απλωμένα ρούχα, έδειχνε ότι κάτι ξαφνικό της συνέβη και έφυγε βιαστικά.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια ζούσε με τον κτηνοτρόφο σύντροφό της στην Ουρανούπολη και, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ετοιμάζονταν να παντρευτούν.

Ωστόσο, ένα από τα αδέλφια της, είχε πει στην εκπομπή ότι είχε καταγγείλει τον σύντροφό της στην αστυνομία για κακοποίηση.

«Λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε. Τώρα για ποιο λόγο, να είδε κάτι, να της έκαναν κάτι, δεν μπορώ να ξέρω. Είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ψάξαμε όλα τα μέρη στην ευρύτερη περιοχή, βουνά, παραλίες, ξενοδοχεία, μαγαζιά, εκκλησίες, τράπεζες, ρωτήσαμε ανθρώπους. 
Έχουμε καλύψει μεγάλο ποσοστό από γνωστούς, φίλους και παρέες. Κανένα ίχνος…», είπε και πρόσθεσε:

«Το μυαλό μας πάει στο χειρότερο. Αυτό είναι που φοβόμαστε. Δούλευαν μαζί με δύο αδέλφια μας σε ελαιοτριβείο. Κατά διαστήματα ήταν στη Γερμανία και εργαζόταν σε ξενοδοχεία. 
Αρρώστησε όμως από θυροειδή, την πήγαμε σε κάποια κλινική, έκανε εγχείρηση και ήρθε ένας που δήλωσε αρραβωνιαστικός της από την Ουρανούπολη και την έβγαλε. Συχνά τσακώνονταν, μάλωναν και κάποιο βράδυ μας ζήτησε να πάμε να την πάρουμε. Πήγαινε στην αστυνομία και έκανε καταγγελίες για την κακοποίηση που δεχόταν από αυτόν αλλά τα έβρισκαν και επέστρεφε πάλι».

Ο σύντροφος της Ειρήνης από την πλευρά του είχε υποστηρίξει πως δεν ευθύνεται εκείνος για την εξαφάνισή της.

«Μέναμε μαζί. Τα δύο πρώτα χρόνια η σχέση μας ήταν καλή. Μετά κάτι έγινε και χάλασε, εξαφανίστηκε εκείνη όπως τώρα, χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά και απάντησε για τις πληροφορίες ότι την κακοποιούσε:

«Εννοείται πως εγώ δεν την έχω χτυπήσει ποτέ. Ούτε που την έχω ακουμπήσει. Εκείνη με χτυπούσε πολλές φορές. Μόνο της φώναζα, γιατί κάθε φορά που πήγαινε να βοσκίσει το κοπάδι, έχανα και κάποια ζώα. Από τον Ιούνιο και μετά εγώ δεν την ξαναείδα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη