Κακοκαιρία Elias : Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Σε Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβάθμισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που είχε εκδώσει, με βάση πλέον τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, λαμβάνει την ονομασία Elias.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στην κεντρική Στερεά.

Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Λάρισα: Σορός άνδρα ανασύρθηκε από τη λίμνη Κάρλα

Την Τετάρτη σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στον νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Εως το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, στη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια και στα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη