Στέφανος Κασσελάκης ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ


Θριαμβευτική ήταν η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με ποσοστό 56,69%, ενώ η συνυποψήφιά του συγκέντρωσε το 43,31% των ψήφων.

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εισήλθε λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος, με τον πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη και άλλα στελέχη να τον υποδέχονται. Στο γραφείο του προέδρου στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου βρέθηκε και η οικογένειά του.

Χωρίς αναφορά στον Τσίπρα οι πρώτες δηλώσεις

Λίγο μερά τα μεσάνυχτα ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις τονίζοντας πως "η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία". Συνέχισε, ευχαριστώντας όσους πήγαν να ψηφίσουν και "έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα", ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα στις 12:00.

"Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι", συνέχισε ο κ. Κασσελάκης και επανέλαβε τρεις φορές: "Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ".

"Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος", κατέληξε με νόημα.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά που "την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης" και τον κάλεσε δίπλα του στην εξέδρα από την οποία απηύθυνε την ομιλία του. Εκείνη την ώρα ο κ. Παππάς ήταν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, λίγα λεπτά αργότερα όμως βγήκε, στάθηκε δίπλα του και τον ασπάστηκε.

Το τελευταίο ευχαριστώ, συνέχισε "πηγαίνει στην οικογένεια, στα ξαδέλφια, τους θείους, τα ανίψια, τον αδελφό μου, τον πατέρα μου την μητέρα. Πάνω από όλα στην δική μου οικογένεια -τον Τάιλερ και την Φάρλι την σκυλίτσα μας-, που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ". Κάλεσε και τον σύντροφό του Τάιλερ ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα και τον οποίο ευχαρίστησε και στα αγγλικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη