Θεσσαλονίκη : Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένοπλος ληστής


Θεσσαλονίκη : Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένοπλος ληστής
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 42χρονος, για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου 23/9, ο δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 8.000 περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.
Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.
Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, σακίδιο πλάτης που περιείχε τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, μάσκα μεταμφίεσης και κράνος που χρησιμοποίησε για να καλύψει το πρόσωπό του κατά τη ληστεία, πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια, μεταλλική λάμα και κατσαβίδι.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε δίκυκλο που χρησιμοποίησε για την προσέγγιση του στόχου του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν ρολόγια χειρός, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.
Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ το δίκυκλο, μετά τον έλεγχό του από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη