Καλοκαίρια και πάλι - Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου


Η σύντομη κακοκαιρία που έπληξε από χθες το βράδυ τη χώρα υποχωρεί και σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού δίνει τη θέση της σε υψηλές – για την εποχή – θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια αλλά και αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η κακοκαιρίας παρόλο που κινείται πιο νοτιοανατολικά, αρχίζει ταυτόχρονα και εξασθενεί. Άρα οι βροχές που θα φτάσουν προς την περιοχή της Κρήτης δεν θα είναι έντονες, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο που εκεί θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα έχει αρχίσει και ανοίγει ο καιρός, ενώ την Τρίτη έπεσε μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. 
Επειδή η κακοκαιρία θα αρχίσει να μεταφέρεται προς τα νοτιοανατολικά και να εξασθενεί, θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα. 
Οι νοτιάδες δίνουν τη θέση τους σε ισχυρούς βοριάδες, ιδιαίτερα μέσα στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να σημειώνεται κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να σημειώνεται μέχρι και στους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.


Από την Πέμπτη αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε πως το επόμενο δεκαήμερο δεν θα βρέξει σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα με την εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου να είναι άκρως καλοκαιρινή.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται αίθριος καιρός, ενώ όπως είπε παρέλαση θα κάνουμε με το θερμόμετρο να δείχνει τους 24 βαθμούς Κελσίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη