Απάντηση των Ρουμάνων στο αίτημα αποφυλάκισης του Πάσσαρη


Ο Κώστας Πάσσαρης παραμένει σε φυλακές στη Ρουμανία με τις Αρχές της χώρας να απορρίπτουν και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης που κατατέθηκε. 
Χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος ακόμα και σήμερα, με ρουμανικά ΜΜΕ να επαναλαμβάνουν πως πρόκειται για το «θηρίο των Βαλκανίων» που έσπειρε πανικό και θάνατο τόσο στη χώρα τους, όσο και στην Ελλάδα.
 Ο ίδιος δηλώνει μετανιωμένος και μέσω του δικηγόρου του στέλνει μηνύματα. «Ο Πάσσαρης σήμερα δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο που ήταν παλιότερα» λέει μεταξύ άλλων.

Στην αίτηση ισχυριζόταν, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του καθώς δεν μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στην Ελλάδα ώστε να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο.

Το Δικαστήριο έκρινε πως αυτός είναι αποκλειστικά υπαίτιος για κάθε καθυστέρηση των διαδικασιών αυτών. Γιατί, μετά τα εγκλήματα στην Ελλάδα δραπέτευσε στην Ρουμανία, όπου διέπραξε δολοφονίες, με συνέπεια να τον κλείσουν με ισόβια στις εκεί φυλακές και να μην τον παραδίδουν οι αρχές, μέχρις να εκτίσει εκεί την ποινή του. 
Με αυτά τα δεδομένα, απορρίφθηκε και αυτός ο ισχυρισμός του και έτσι τα ισόβια έμειναν ισόβια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη