«Ο σύζυγός μου κι εγώ, τα έχουμε με την ίδια κοπέλα»


Η πολυσυντροφικότητα δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ιστορίες κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, για ζευγάρια που εξελίσσονται σε ερωτικές τριάδες, ακόμα και τετράδες. 
Μια από αυτές τις ιστορίες την αφηγείται μια γυναίκα που υπογράφει σαν «Kat Stark» και αυτοπροσδιορίζεται ως «queer, bi/panσexual και φεμινίστρια». 
«Την Iris δεν την περιμέναμε.

»Τον πρώτο χρόνο μου με τον σύζυγό μου, Flick, σε ανοιχτή σχέση, είχαμε βρει ένα ρυθμό. Αφού είχαμε καταλήξει στα είδη σχέσεων που αναζητούσε ο καθένας μας, είχαμε συναντήσει κάποιους εκπληκτικούς συντρόφους. Αλλά εκεί που πιστεύεις ότι έχεις λύσει τα πάντα, τα πάντα αλλάζουν.

»Έτσι βρεθήκαμε με την ίδια σύντροφο.

»Δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσουμε ένα κορίτσι. Σίγουρα δεν είμαστε από εκείνα τα ζευγάρια που ψάχνονται για να βρουν το τέλειο ταίρι και ζουν ευτυχισμένα ως τρίο.

»Εγώ έχω τους δικούς μου εραστές και εξ αποστάσεως συντρόφους διασκορπισμένους σε ολόκληρη την ήπειρο. Υπάρχουν επίσης πολλές φίλες που με ελκύουν και με τις οποίες απολαμβάνω να κάνω έρωτα.

»Παρ’ όλα αυτά δεν περίμενα να αποκτήσω κορίτσι – και ειδικά το ίδιο με τον Flick.

»Η γνωριμία μας με την Iris και η σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους τρεις μας ήταν κάτι αληθινά απίστευτο, παράξενο, αλλόκοτο, ηλεκτρισμένο, και καυτό ”.

»Λειτουργεί εντυπωσιακά καλά, παρόλο που δεν το περίμενα.

»Έχουμε καλή δυναμική ως τρίο, αν και επίσης ταιριάζουμε ανά δυάδες. 
Είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας, που και οι μεταξύ μας δυναμικές είναι διαφορετικές και δεν ζω σε έναν φανταστικό κόσμο όπου περιμένω τα πάντα να είμαι ισότιμα. Αυτό είναι, απλά, αδύνατον.

»Για την ώρα, πάντως, όλοι παίρνουμε αυτό που έχουμε ανάγκη, κι αυτό είναι φανταστικό.

Ο Flick και η Iris είναι, εκ φύσεως, πιο τρυφεροί από εμένα.

»Στο πρώτο μας ραντεβού, βγήκαμε σε μια τοπική παμπ, παρόλο που δεν γνωρίζουν πολλοί το είδος της σχέσης μας και που πολλοί φίλοι μας κατοικούν σε εκείνη την περιοχή. 

»Οι δυο τους περνούν κάποια Σαββατοκύριακα μαζί, ενώ εγώ ταξιδεύω για Πόρτλαντ, για να περάσω ένα Σαββατοκύριακο με έρωτα με έναν από τους αγαπημένους μου.

»Χαίρομαι που έχουν μια ουσιαστική σχέση, αν και ομολογώ ότι νιώθω και κάποια ανασφάλεια. Με πιάνει πανικός όταν σκέφτομαι εκείνους να εξελίσσουν τη σχέση τους κι εμένα να μένω πίσω, αλλά αρκεί να μου υπενθυμίσω ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική και πως εξελίσσεται με διαφορετική ταχύτητα και διαφορετικούς τρόπους.

»Ευτυχώς, είμαστε όλοι καλοί στην επικοινωνία, νιώθουμε άνεση και ασφάλεια να εκφράσουμε τους φόβους, τις ανησυχίες και τις ανάγκες μας όποτε παρουσιάζεται κάποια επικίνδυνη δυναμική.

»Όσο συνεχίζουμε να επικοινωνούμε είμαι σίγουρη ότι θα ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιαστεί στο δρόμο μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη