Βίντεο : Tραγωδία το πρωί σήμερα Τρίτη, με θύμα 38χρονο σχοινοβάτη


Σε ένα από τα πιο γνωστά μέρη για το extreme sport slackline, όπως ονομάζεται, σημειώθηκε η τραγωδία με θύμα 38χρονο, που ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί στα βράχια στο Αγιοφάραγγο στο Ηράκλειο Κρήτης και τελικά έπεσε με αποτέλεσμα να εντοπιστεί νεκρός.

Το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και μάλιστα η Κρήτη και ειδικά το Αγιοφάραγγο αποτελούν γνωστό προορισμό για τους λάτρεις του σπορ. Ορειβάτες συνηθίζουν να δένουν το σχοινί από τη μία άκρη του βουνού στην άλλη προσπαθώντας να διασχίσουν την απόσταση πάνω στο σχοινί.

Το Slackline είναι ένα extreme άθλημα κατά το οποίο ο αθλητής προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε έναν ιμάντα ή σε ένα σκοινί, δεμένο μεταξύ δύο δέντρων ή δομών στήριξης και στην προσπάθειά του να ισορροπήσει πάνω του, γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματός του και παράλληλα αυξάνει την ισχύ της εστίασής του, ενώ βελτιώνει και την αντοχή του σώματος.

Προήλθε μέσα από την ορειβασία κατά τη διάρκεια του 1980 και κατά τη διάρκεια των ημερών της ξεκούρασής τους οι ορειβάτες είχαν την ιδέα να δέσουν τα σχοινιά αναρρίχησης ανάμεσα σε δέντρα για να παρατηρήσουν αν θα μπορούσαν να ισορροπήσουν.

Το χρονικό του δυστυχήματος με θύμα τον 38χρονο
Το δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί όταν ο 38χρονος βρισκόταν στο Αγιοφάραγγο και αφού είχε τοποθετήσει σκοινιά από τον έναν βράχο προς τον άλλον, επιχείρησε εναέρια διάσχιση.
Άγνωστο πώς, ο 38χρονος έπεσε από τεράστιο ύψος και άφησε την τελευταία του πνοή στην άμμο.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές με άνδρες του λιμενικού να σπεύδουν στο σημείο με ιδιωτικό σκάφος και να ανασύρουν το άψυχο σώμα του.
Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη