Τεράστια επένδυση κεφαλαιούχων του Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη


Τεράστια επένδυση κεφαλαιούχων του Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη 
Σε τρία χρόνια η λειτουργία του πρώτου κτιρίου 110.000 τετραγωνικών μέτρων που θα φιλοξενεί ελληνικές και διεθνείς start up – Εκατοντάδες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με το τεχνολογικό πάρκο ThessINTEC

Η Θεσσαλονίκη, σύντομα θα αποκτήσει το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη καθώς ιδρύεται το Thess INTEC, το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης θα είναι ένα επιστημονικό και τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, που θα τονώσει και θα φιλοξενήσει συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, εταιρειών, δημόσιου τομέα και τοπικών κοινωνιών.

Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της κουλτούρας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εταίρων που βασίζονται στη γνώση, με αποτέλεσμα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής για τις παγκόσμιες αγορές.

Το Thess INTEC αναπτύσσεται σε μία παραθαλάσσια τοποθεσία συνολικής έκτασης 760.000 τ.μ. και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων σε όλο το περιβάλλον του campus.

Thess INTEC: Το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη αποκτά η Θεσσαλονίκη
Οι υπερσύγχρονες ανέσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν βιομηχανικά εργαστήρια, μηχανήματα, εγκαταστάσεις υπολογιστών, ευέλικτους χώρους γραφείων, χώρους συνεργασίας και δικτύωσης, ένα συνεδριακό κέντρο και πολλές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και αναψυχής.
Ο σχεδιασμός του Thess INTEC ξεκίνησε το 2017 και είναι μια διαρκής και συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Απώτερος στόχος του μεγαλόπνοου έργου είναι να τονώσει τις συνεργασίες μεταξύ ερευνητών και εξωστρεφών επιχειρήσεων, οδηγώντας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Το «Τεχνολογικό Πάρκο Thess INTEC» θα περιλαμβάνει σύγχρονες εργαστηριακές πλατφόρμες για συνεργασίες με την επιχειρηματική κοινότητα, έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη, σύγχρονη θερμοκοιτίδα για νεοφυείς εταιρείες, συνεδριακό κέντρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εκθεσιακούς χώρους καθώς και μεγάλες πράσινες εγκαταστάσεις για δραστηριότητες που θα σχετίζονται με την Έρευνα και Ανάπτυξη.

Στόχος του έργου είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από την προώθηση της καινοτομίας και των δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης. Το Thess INTEC αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ευρώπη, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων από επιχειρήσεις τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς αγοράς.

Φορέας υλοποίησης του Έργου είναι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (ΓΓΒ). Η ΓΓΒ έχει την ευθύνη και ασκεί τις αποφασιστικές αρμοδιότητες για την υλοποίηση του Έργου από την προκήρυξή του έως και την αξιολόγηση, ένταξη και ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου. Η ολοκλήρωση του Έργου δεν δύναται να υπερβεί την 31η Δεκεμβρίου του 2025.

Το Thess INTEC βρίσκεται πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στο προάστιο της Περαίας. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη νότια ακτή του Θερμαϊκού κόλπου, περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη