Πρόστιμο 1.833 ευρώ σε επιβάτιδα αεροσκάφους, για ένα σάντουιτς που είχε μαζί της


Πρόστιμο ύψους 1.833 ευρώ επιβλήθηκε σε μια ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια πτήσης από την Νέα Ζηλανδία στην Αυστραλία πριν λίγους μήνες, επειδή παρέλειψε να αναφέρει την παρουσία ενός σάντουιτς με μαρούλι και κρέας στην τσάντα της. 
Η June Armstrong, ταξίδευε από το Christchurch στο Brisbane, όταν μια ομάδα αξιωματικών ασφαλείας της είπε πως έπρεπε να πληρώσει 3.300 $ NZ (1.833 ευρώ), μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν και βρήκαν ένα  σάντουιτς με κοτόπουλο στην τσάντα της.

Η συνταξιούχος είχε αγοράσει το σάντουιτς με κοτόπουλο και μαρούλι χωρίς γλουτένη και ένα μάφιν στο αεροδρόμιο του Christchurch πριν επιβιβαστεί στην πτήση της 4 το πρωί για την Αυστραλία. Αφού έφαγε το μάφιν, η γυναίκα αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο και άφησε το σάντουιτς για μετά. 
Όταν όμως ξύπνησε, συμπλήρωσε το έντυπο της δήλωσης για να ενημερώσει το προσωπικό ασφαλείας για τα συνταγογραφούμενα φάρμακά της, ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει το σάντουιτς, ανέφερε η NZ Herald.
Όταν ελέγχθηκαν οι αποσκευές της στο αεροδρόμιο του Brisbane, η June συνειδητοποίησε ότι ξεχνώντας να δηλώσει το σάντουιτς διέπραξε ένα σοβαρό σφάλμα.

Οι υπάλληλοι της επέβαλαν το τσουχτερό πρόστιμο των 1.833 ευρώ
Αφού κατάλαβε ότι δεν αστειεύονταν, ο ηλικιωμένη ξέσπασε σε κλάματα. Αργότερα άσκησε έφεση για το πρόστιμο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

“Απλώς έκλαιγα και είπα “3300 $ NZ για ένα μικρό σάντουιτς; 
Ο σύζυγός μου έλεγε συνέχεια, “Απλώς πλήρωσέ το”. 
Είπα “Είναι η σύνταξή μας, δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά”. 
”Το σκέφτομαι νύχτα και μέρα, τώρα παίρνω ταμπλέτες ύπνου. Είμαι καταβεβλημένη από το πόσο ήταν αυτό το πρόστιμο και πόσο θα επηρεάσει τη ζωή μας.”Έξι μήνες μετά, η Τζούνι αποδέχτηκε ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά της. Έκτοτε μίλησε για να προειδοποιήσει τους συνεπιβάτες να μην κάνουν το ίδιο λάθος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Δασοκομίας της Αυστραλίας, ο γυναίκα χρειαζόταν άδεια εισαγωγής για να φέρει το σάντουιτς με κοτόπουλο στην κομητεία. 
Η υπηρεσία είπε ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ υψηλότερη ποινή. 
“Το κρέας έχει αυστηρούς όρους εισαγωγής που μπορούν να αλλάξουν γρήγορα με βάση τα κρούσματα ασθενειών. 
Τα μη κονσερβοποιημένα κρέατα, συμπεριλαμβανομένων των ειδών που σφραγίζονται σε κενό, δεν επιτρέπονται στην Αυστραλία εκτός εάν συνοδεύονται από άδεια εισαγωγής”, δήλωσε στο news.com.au ένας εκπρόσωπος του τμήματος.

Όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να δηλώνονται κατά την άφιξη και μπορούν να επιθεωρηθούν για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνονται με τους όρους εισαγωγής. 
Όσοι παραλείπουν να δηλώσουν ορισμένα είδη ενδέχεται να υποχρεωθούν να πληρώσουν το διπλάσιο πρόστιμο από αυτό της Armstrong.

Η Αυστραλία έχει πολύ αυστηρούς κανόνες σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να εισαχθεί στη χώρα, εν μέρει λόγω των καταστροφικών περιστατικών που σχετίζονται με την ξένη πανίδα στο παρελθόν της. Είναι γνωστό ότι η εισαγωγή των κουνελιών στη χώρα οδήγησε στην ευρεία καταστροφή μεγάλου μέρους της φυτικής ζωής της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη