Ομολόγησε η 23χρονη αδελφοκτόνος : "Την μισούσα, γι' αυτό την σκότωσα"

Η άτυχη Φαίη ΜπακογιώργουΤην ευθύνη για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπακογιωργου, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κυψέλη, φέρεται να πήρε πάνω της η αδελφή του θύματος στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας.
Ομολογία για την δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου φέρεται να έδωσε η αδελφή του θύματος απολογούμενη στην 15η Τακτική Ανακρίτρια, η οποία και θα κρίνει όσα είπε η 23χρονη κατηγορούμενη, καθώς φαίνεται ότι οι ισχυρισμοί της δεν συνάδουν με ευρήματα της υπόθεσης.

Η αδελφή, όπως η μητέρα, αλλά και η θεωρούμενη ως βασική κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά τους, κρίθηκαν αργά το απόγευμα προφυλακιστέες μετά τις απολογίες που έδωσαν για την φρικιαστική υπόθεση.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, η 23χρονη σήμερα αδελφή του θύματος, φέρεται να είπε πως ήταν αυτή που σκότωσε την Φαίη πριν δύο χρόνια. Φέρεται επίσης να απέδωσε το έγκλημα στο μίσος που έτρεφε εναντίον της Φαίης. Η κατηγορούμενη φέρεται παράλληλα να επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης .

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η ομολογία που έδωσε η 23χρονη, φαίνεται να είναι σε διάσταση με ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Οι άλλες δυο κατηγορούμενες, η 53χρονη μητέρα και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την οικογένεια σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν την ανθρωποκτονία. Η μητέρα της 23χρονης Φαίης δήλωσε εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες αρνούμενη ότι έχει σχέση με το έγκλημα σε βάρος της κόρης της.

Στην απολογία της η 56χρονη κατηγορούμενη φέρεται να δήλωσε ότι αγαπούσε πολύ την Φαίη αρνούμενη ότι έκανε κάτι σε βάρος της .
Η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού που έμεναν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας, για όσα τους καταλογίζονται για την βάναυση μεταχείριση της Φαίης, τους άγριους ξυλοδαρμούς, την εξώθηση της στην πορνεία, την διακοπή κύησης και τελικά την δολοφονία της 23χρονης.

Μετά από μακρά απολογητική διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στις τρεις κατηγορούμενες για την αποτρόπαια υπόθεση που εξιχνιάστηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά από την ημέρα που η Φαίης είχε βρεθεί τυλιγμένη σε μία κουβέρτα, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Κυψέλη. Ο θάνατος είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Η μήνυση του πατέρα της 23χρονης ήταν αυτή που έδωσε έναυσμα για την ποινική έρευνα στην υπόθεση, η οποία οδήγησε, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των τριών γυναικών.

Η δικογραφία, στην οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην σπιτονοικοκυρά, περιλαμβάνει βαρύτατα αδικήματα, με βασικό την ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, που βαρύνει και τις τρεις γυναίκες. Επίσης περιλαμβάνει εμπορία ανθρώπων κατ' επάγγελμα, που βαρύνει την σπιτονοικοκυρά και συνέργεια σε αυτήν που αφορά την αδελφή της Φαίης. Η σπιτονοικοκυρά βαρύνεται επιπλέον με κατηγορίες για διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου και απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τις τρεις κατηγορούμενες καθώς κρίθηκαν ύποπτες διάπραξης νέων αδικημάτων. Κατά τις δικαστικές αρχές, οι κατηγορούμενες έχουν επιδείξει «εξαιρετική βιαιότητα» .

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία διενεργεί ξεχωριστή έρευνα, με δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί όσον αφορά τον θάνατο ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η σπιτονοικοκυρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη