Βίντεο : Αναστάτωση προκάλεσαν οι "περίεργες τρύπες στον ουρανό" που βιντεοσκοπήθηκαν σε επαρχία των ΗΠΑ


Βίντεο : Αναστάτωση προκάλεσαν οι "περίεργες τρύπες στον ουρανό" που βιντεοσκοπήθηκαν σε επαρχία των ΗΠΑ
Ένα μοναδικό φαινόμενο κατέγραψε χρήστης του διαδικτύου, το οποίο απαθανατίζει τεράστιες τρύπες στον ουρανό, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι.

Στον απέραντο καμβά του ουρανού, ένα ιδιότυπο φαινόμενο συχνά αιχμαλωτίζει τη φαντασία των θεατών: ένα μεγάλο, σχεδόν τέλειο κενό, μοιάζοντας με πύλη προς μια άλλη διάσταση. Ένα τέτοιο θέαμα μπορεί να προκαλέσει σκέψεις για απόκοσμες δραστηριότητες ή μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι λάτρεις των UFO μπορεί να βρουν τις υποψίες τους φαινομενικά επιβεβαιωμένες. 
Ωστόσο, αυτοί οι σχηματισμοί, γνωστοί ως σύννεφα με τρύπες ή τρύπες fallstreak, δεν αποτελούν έργο εξωγήινων επισκεπτών αλλά ένα συναρπαστικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκαλείται από γήινα αεροσκάφη.

Αυτές οι τρύπες σχηματίζονται συνηθέστερα μέσα σε δύο στρώματα τύπων σύννεφων: cirrocumulus και altocumulus. 
Το πρώτο αποτελείται από μια σειρά μικρών, χνουδωτών νεφελωμάτων, ενώ το δεύτερο χαρακτηρίζεται από μια λιγότερο χνουδωτή, πιο στικτή εμφάνιση. Και οι δύο τύποι σύννεφων μοιράζονται το χαρακτηριστικό ότι είναι αρκετά λεπτά και ψυχρά, συνήθως γύρω στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, ώστε να φιλοξενούν «υπερψυγμένα» σταγονίδια νερού.

Ο σχηματισμός των νεφών με τρύπες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από συγκεκριμένες μετεωρολογικές συνθήκες. 
Εάν η θερμοκρασία, η πυκνότητα των νεφών και οι συνθήκες ανέμου ευθυγραμμιστούν, το πέρασμα ενός αεροπλάνου μπορεί να προκαλέσει την απαραίτητη αλυσιδωτή αντίδραση. Καθώς ένα αεροσκάφος ανεβαίνει ή κατεβαίνει, η δύναμη που ασκείται από τα φτερά και τις προπέλες του μπορεί να ψύξει περαιτέρω τα υπερψυγμένα σταγονίδια που αγγίζουν την θερμοκρασία των 20 βαθμών Κελσίου, προτρέποντας τη μετατροπή τους σε πάγο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη