"Δεν θέλω να κάνω παιδιά”


Η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελένη Φουρέιρα και η Μαίρη Συνατσάκη ήταν καλεσμένες στο πρώτο podcast του Fipster στο κανάλι του στο YouΤube και μίλησαν για την μητρότητα και κατά πόσο κάνει μια γυναίκα "σημαντική" ή λιγότερο "σημαντική.


Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλάει σπάνια για την προσωπική ζωή της και αυτή την φορά εξομολογήθηκε πως δεν επιθυμεί να αποκτήσει παιδιά.

"Είναι μια κοινωνία που θεωρεί ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να κάνει παιδιά. Αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο βάρος για μια γυναίκα που δεν θέλει να γίνει μητέρα, που θέλει να κάνει άλλα πράγματα στη ζωή της και πάρα πολύ σημαντικό που δεν μπορεί να γίνει μητέρα. 
Ακόμη ζούμε στην πατριαρχία. Ότι η γυναίκα που δεν έχει παιδί είναι μια γυναίκα που δεν έχει ολοκληρώσει τον προορισμό της. Ακόμη κι εγώ πολλές φορές όταν πρέπει να πω ότι δεν έχω παιδιά κι ότι δεν θέλω παιδιά αισθάνομαι ένα μικρό κόμπιασμα γιατί αισθάνομαι ότι από αυτό θα κριθώ. 
Πόσο βάρβαρο είναι για πολλές γυναίκες που τις κάνουν να μη νιώθουν σημαντικές, να τους λένε "έχεις κάνει παιδί;”, "Όχι”, "Ακόμα;”. Μπορεί αυτή η γυναίκα να μη μπορεί. Κομπλάρω όταν πρέπει να πω "Δεν θέλω να κάνω παιδιά”. Δεν υποτιμώ τον ρόλο της μητέρας, έχω μεγαλώσει με μια υπέροχη μητέρα, λατρεύω τις μητέρες και τα παιδιά αλλά αυτός ο ρόλος δεν έχει ξυπνήσει μέσα μου".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη